Olivier Panis zegt racen op Le Mans vaarwel

Gepubliceerd op 14 juni 2011 door Niels Hendrix

Voormalig Formule 1 coureur Olivier Panis zet een punt achter racen op Le Mans door te laten weten dat zijn vijfde plaats in de 24 Uur van Le Mans van afgelopen weekend zijn laatste resultaat op Circuit de la Sarthe zal zijn. De 44-jarige rijder, die in 1996 de Grand Prix van Monaco won, heeft sinds 2008 vier maal voor Oreca meegedaan aan de Le Mans race. Dit jaar deelde hij de één jaar oude Peugeot 908 HDi FAP van het privéteam met Nicolas Lapierre en Loic Duval.

De Fransman stopt met Le Mans, omdat hij denkt dat zijn kansen op een zitje in een potentieel winnende auto klein zijn. "Ik heb ervan genoten om vier jaar voor Oreca gereden te hebben, maar dit is het laatste jaar voor mij", aldus Panis. "Ik zal nog enkele races rijden in de GT en de Trophee Andros op ijs, maar Le Mans is voor mij voorbij. Ik denk dat ik mijn tijd gehad heb en ik denk niet dat ik nog de kans heb om te racen met een zo'n goede auto als we de laatste twee jaar hadden. Om Le Mans te doen omwille van Le Mans, daar ben ik niet in geïnteresseerd."


Van 1994 t/m 2005 reed Panis in de F1

Panis voegde daaraan toe dat de vijfde plek – waarmee hij zijn beste resultaat op Le Mans evenaarde – het hoogst haalbare was waar hij op hoopte tijdens de race, gezien het feit dat zowel Peugeot als Audi ieder drie fabrieksauto's meebrachten. "We wisten vooraf dat het moeilijk zou worden om het gevecht met de fabrieksauto's aan te gaan", zei Panis. "Om eerlijk te zijn was het resultaat precies zoals we verwacht hadden. Het heeft alleen veel moeite gekost om dat te bereiken. Audi en Peugeot hebben het erg goed gedaan en ze zaten dicht bij elkaar aan het einde van de race. Het was echt zwaar en er waren veel ongelukken. Maar gelukkig raakte niemand raakte, dus goed gedaan van Audi."

Niels Hendrix