Benoit Tréluyer blij met pole voor Audi

Gepubliceerd op 10 juni 2011 door Ron Lem

De eerste behaalde pole positie in zijn carrière is voor Benoit Tréluyer meteen een belangrijke. Door zijn verrassend snelle rondetijd heeft Audi met haar R18 TDI de beste startplaats op de grid als zaterdag de 24-uursrace van start gaat. De uit Frankrijk komende coureur is erg blij met dit fantastische resultaat in eigen land en kon niet nalaten dit uitgebreid te vieren met medecoureurs Marcel Fässler en André Lotterer. Ondertussen is Audi teambaas Dr. Ullrich tevreden maar tegelijkertijd ook bezorgd vanwege het ongeluk van Tom Kristensen. Na afloop van de kwalificatie sessies gaven beiden hun commentaar op het behaalde resultaat.

Benoit Treluyer: "Ik kan het haast niet geloven, iemand als ik, afkomstig uit Alencon, met dit resultaat. Dat is echt fantastisch. De wagen doet het erg goed. André Lotterer zou echter ook hetzelfde hebben gepresteerd als hij net als ik een lege baan in goede condities zou hebben aangetroffen. Ook Marcel Fässler heeft laten zien snel te kunnen zijn. We zijn bijzonder gemotiveerd en zien nu het resultaat van zes maanden bouwen en testen. Dat motiveert alleen maar meer om ons uiterste best te doen in de race."

Dr. Wolfgang Ullrich, directeur van Audi Sport: "We hebben erg hard naar deze race toegewerkt. De behaalde pole positie is wel leuk, maar wat werkelijk telt is waar we staan zondagmiddag na de race. Dat we op pole staan is wel sterk motiverend voor het hele team. We hadden de wagens niet voor de kwalificatie afgesteld, maar reden met de settings voor de race zelf. Ik ben best verrast door het kleine verschil tussen de leidende prototypes. Het niveau is extreem hoog en ik denk dat de race voor de toeschouwers best veel vermaak zal geven."


Dr. Ullrich tijdens de kwalificatie. Met het resultaat best tevreden, maar bezorgd over Kristensen.

Ron Lem