GP Bahrein toch van de baan

Gepubliceerd op 10 juni 2011 door Niels Hendrix

Voor de tweede keer dit jaar is de Grand Prix van Bahrein afgelast. Nu definitief. De World Motor Sport Council (WMSC) van de FIA bracht vorige week nog naar buiten dat de race alsnog door zou gaan in het door onrusten geplaagde land, maar daar volgde een storm van kritiek op vanuit de Formule 1 wereld. De organisatie van de race ziet nu zelf ook geen heil meer in de race en hoopt de F1 volgend jaar weer in Bahrein te mogen verwelkomen.

"Vanzelfsprekend zou Bahrein enorm blij zijn geweest indien de race op 30 oktober, zoals besloten door de WMSC, was doorgegaan. Inmiddels is het duidelijk geworden dat dit niet gaat lukken en we respecteren dat", aldus Zayer R. Alzayani, de voorzitter van het circuit van Bahrein. "Bahrein heeft altijd een positieve rol willen spelen in de ontwikkeling van de Formule 1 en we willen dan ook niet dat de coureurs, teams en fans het plezier kwijtraken door het uitbreiden van de kalender."

Een officiële update van de Formule 1 kalender moet nog vanuit de FIA bevestigd worden, maar dat lijkt slechts een formaliteit. De GP van India zal dan ook weer worden teruggeplaatst op 30 oktober, de oorspronkelijke datum van de eerste race in het Aziatische land.

Niels Hendrix