scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos testte vandaag weer intensief met de Stewart-Ford op het...

Gepubliceerd op 01 september 1998 door Bas Winckels

Jos testte vandaag weer intensief met de Stewart-Ford op het circuit van Monza. Het testwerk is voornamelijk gericht op het uittesten van diverse nieuwe onderdelen als een nieuwe vleugel, nieuwe remmen, andere banden en er wordt met name veel met diverse harde en zachte veringen getest. Het team boekt veel progressie waarbij bijna elke nieuwe aanpassing positief uitwerkt. Zo lag de topsnelheid van Jos in de Stewart-Ford slechts 4 km/uur onder de hoogste topsnelheid van McLaren. De motor die door het team wordt ingezet heeft 10 pk meer dan de versie die afgelopen weekeinde werd ingezet, en heeft tot nu toe prima gefunctioneerd. Echte tijden zijn nog niet gegeven, aangezien het team zich puur richt op de verschillen van de auto bij het toepassen van de diverse veranderingen. Inmiddels heeft Jos een kleine 40 ronden afgelegd, en zal morgen het testwerk voortzetten, om vervolgens donderdag het stuur aan Barrichello te overhandigen.

In de schrijvende pers wordt van diverse kanten melding gemaakt dat Stewart reeds deze week een beslissing zal nemen aangaande de positie van Jos Verstappen binnen het team voor volgend jaar. Nieuwsgierig als wij zijn hebben wij derhalve navraag gedaan bij de manager van Jos, Huub Rothengatter die ons als volgt vertelde: "Ik verwacht deze maand (september) dat er meer duidelijkheid zal komen aangaande de race activiteiten van Jos voor komend seizoen".

Het Dutch Devil postermagazine valt morgen, een dag later dan normaal omdat er een extra fotokaart bij zit, weer bij de leden van de fanclub op de mat. Deze keer is er uiteraard naast een uitgebreid verslag van afgelopen weekeinde en de megaposter, aandacht voor het bezoek van het Stewart-Ford team aan het kartcentrum van Jos Verstappen in Echt. Tevens een interview met Ferrie Brouwer van helmenleverancier Arai en een stukje geschiedenis over hoe Huub Rothengatter voor het eerst Jacky Stewart ontmoette, en hoe Jos Verstappen voor het eerst Paul Stewart omtmoette.

Het postermagazine wordt exclusief uitgebracht voor de leden van de fanclub en is derhalve niet in de winkel te koop. Wil je voortaan ook dit schitterende postermagazine ontvangen dan kun je via deze site lid worden van de fanclub. Vul in dat geval dit inschrijfformulier in, of neem 's avonds op werkdagen tussen 19.00 en 21.00 uur contact op met de fanclub via telefoonnummer 0475-419191.