FIA en ACO komen met WK

Gepubliceerd op 03 juni 2011 door Niels Hendrix

De Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) en de Automobile Club de l'Ouest (ACO), de Le Mans organisatie, gaan samenwerken en per 2012 een nieuw FIA World Endurance Championship uitschrijven. Sinds dit jaar heeft de ACO al de Intercontinental Le Mans Cup (ILMC) in het leven geroepen en een officieel langeafstandswereldkampioenschap is een logische gevolg.

De 24 Uur van Le Mans gaat onderdeel uitmaken van het World Endurance Championship, dat daarnaast nog minstens vijf races zal omvatten. Zowel voor coureurs als constructeurs zullen wereldtitels worden toegekend. Bovendien komt er een wereldtitel bij de merken in de GT-klasse.

Om deze overeenkomst te bezegelen, zal Jean Todt, de FIA president, zaterdag 11 juni om 15.00 uur de 79ste 24 Uur van Le Mans starten.
Jean Todt: "Het verheugt me om het FIA Endurance World Championship te kunnen verwelkomen, zeker met een organisatie als de ACO. Het doet me ook deugd dat een legendarische race als de 24 Uur van Le Mans daar een onderdeel van gaat uitmaken."

De ACO president: "Ik ben blij dat we deze overeenkomst met de FIA hebben kunnen sluiten. Het is een samenwerking die de plaats die langeafstandsracen in de autosport inneemt, onderstreept. Hetgeen we al sinds de eerste 24 Uur van Le Mans in 1923 hebben uitgedragen. Jean Todt heeft mijn uitnodiging om dit jaar de 24 Uur van Le Mans te starten aangenomen als een symbolische en zichtbare manier om onze samenwerking te vieren."

Niels Hendrix