scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Aanklacht tegen Adrian Sutil

Gepubliceerd op 16 mei 2011 door Niels Hendrix

De Force India coureur Adrian Sutil kan een aanklacht wegens mishandeling en het toebrengen van lichamelijk letsel tegemoet zien van Eric Lux, de CEO van Genii Capital, dat de eigenaar is van het Renault F1 team.
De aanklacht heeft betrekking op een incident dat plaats had in een nachtclub in Shanghai dit jaar tijdens de Chinese Grand Prix. Details over het incident zijn er officieel nog niet.

In een verklaring uitgegeven namens Lux wordt gesteld: "Gezien de recente gebeurtenissen in Shanghai op 17 april jl. heeft Eric Lux besloten om een strafrechtelijke aanklacht wegens fysieke mishandeling en het toebrengen van lichamelijk letsel tegen Adrian Sutil in te dienen. Zodra deze aanklacht gedaan is, zullen de FIA en Force India daarvan op de hoogte worden gesteld. Bovendien sluit Eric Lux niet uit dat er nog actie ondernomen wordt tegen andere betrokkenen in deze zaak."

Afgelopen week bevestigde Sutil in Duitse media dat hij betrokken was geweest bij een incident in China, maar benadrukte dat er geen sprake was van opzet om iemand te verwonden.
"Tijdens een privébijeenkomst ontstond er een ongelukkige situatie, waarbij ik iemand anders onopzettelijk verwond heb", aldus Sutil in een Duits blad. "Ik betreur dit incident en heb me daarvoor verontschuldigd. Aangezien het een privéaangelegenheid was en niet direct gerelateerd was aan Formule 1 of mijn werk als Formule 1 coureur, vraag ik begrip voor het feit dat ik er verder niet meer over kwijt wil."
De werkgever van Sutil, Force India, heeft nog niet op het bericht gereageerd.

Niels Hendrix