scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jan Lammers aan start Le Mans

Gepubliceerd op 02 mei 2011 door Niels Hendrix

Jan Lammers zal op 11 en 12 juni in actie komen voor het Zwitserse team Hope Racing tijdens de 24 Uur van Le Mans. Voor de inmiddels 55-jarige Zandvoorter zal het zijn 22e deelname aan de befaamde race worden. Hope Racing heeft een hybride Oreca-bolide ingeschreven in de LMP1-klasse. Lammers zal de cockpit delen met zijn Zwitserse collega Steve Zacchia.
"Het ecologische verhaal van Hope Racing spreekt me erg aan", aldus Lammers. "Je kunt vandaag de dag niet meer ondernemen of sportief bezig zijn, zonder dat je maatschappelijk verantwoord bezig bent."


De Oreca 01 HyTech Hybride vormt een technische uitdaging

In 1998 won Lammers de 24-uursrace en in 2008 deed hij voor het laatst mee aan Le Mans. Komend weekend zal hij voor het eerst in de Oreca rijden tijdens de 1000 km van Spa-Francorchamps, de race uit het Le Mans Series kampioenschap die door vele teams aangegrepen wordt als laatste grote test voor de befaamde race op Circuit de la Sarthe half juni van start gaat.

De Oreca 01 HyTech Hybride-auto is voorzien van een conventionele tweeliter viercilinder turbodiesel motor. Een vliegwiel zorgt ervoor dat de bij het remmen vrijgekomen energie wordt overgebracht op de aandrijving. "'Hierdoor kunnen we na het remmen bij een bocht sneller uit accelereren dan zonder het gebruik van het systeem", legt Lammers uit. "Dit soort energie opwekkende systemen zijn echt de toekomst."

Niels Hendrix