De CIK-FIA North European KF3 Trophy waaraan Max dit weekeinde deelneemt, begon donderdag al met een viertal vrije trainingen. Max zette hier zijn beste beentje voor en was al direct snel. Bij deze trainingen gaat het vooral om de baan te leren kennen en het materiaal optimaal afgesteld te krijgen. De eigenlijke strijd voor het klassement begint pas op vrijdag. Tijdens de vier vrije trainingen op vrijdag was, als vanouds, "> Max opent CIK-FIA North European KF3 Trophy sterk - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max opent CIK-FIA North European KF3 Trophy sterk

Gepubliceerd op 29 april 2011 door Niels Hendrix

Daar waar het afgelopen weekend in het teken stond van de testdag van de 24 Uur van Le Mans, is er het komend weekeinde weer veel nieuws rond Max te verwachten. Deze week zijn Max en Jos afgereisd naar de Engelse plaats Brandon. Daar wordt dit weekend op het "PF International Kart Circuit" de CIK-FIA North European KF3 Thropy verreden. Tegelijkertijd wordt in de Franse plaats Varennes om de CIK-FIA South European KF3 Trophy gestreden. De besten van deze beide series zullen in juli in het Spaanse Zuera, tegen elkaar uitkomen tijdens een zinderende finalestrijd van het CIK-FIA European Championship.

De CIK-FIA North European KF3 Trophy waaraan Max dit weekeinde deelneemt, begon donderdag al met een viertal vrije trainingen. Max zette hier zijn beste beentje voor en was al direct snel. Bij deze trainingen gaat het vooral om de baan te leren kennen en het materiaal optimaal afgesteld te krijgen. De eigenlijke strijd voor het klassement begint pas op vrijdag. Tijdens de vier vrije trainingen op vrijdag was, als vanouds, bij de eerste vrije training de beste tijd al snel in handen van de snelle zoon van Jos. Met 0,160 seconden voorsprong liet hij Olsen achter zich.

De tweede vrije training ging het ook goed en wederom behoorde Max bij de snelsten op de baan. Alleen Scott was dit keer 0,205 seconden sneller. Ook bij de derde vrije training was Scott sneller dan Max, zij het ditmaal met 0,108 seconden. Dit laat maar weer eens zien hoe klein de verschillen tussen de deelnemers zijn.
Bij de vierde vrije training die vrijdag werd verreden, behaalde Max een keurige derde plaats. Hij moest nu zowel Scott als Olsen voor zich dulden.

Vrijdag werden tevens drie kwalificatie tijdtrainingen verreden. In de eerste daarvan kwam Max uit. Hij was opnieuw snel en leverde een spannende strijd met de Brit Russel. Uiteindelijk reed de laatstgenoemde tijdens zijn snelste ronde 0,052 seconden sneller dan Max, die de tweede tijd noteerde. In de twee hierop volgende tijdtrainingen was geen enkele concurrent sneller dan de beide kemphanen. Door dit uitstekende resultaat is Max vandaag als tweede geëindigd in het klassement en is ingedeeld in groep B. Hij vertrekt in de kwalificatie series waarin hij achtereenvolgens tegen de groepen D, E en C uitkomt van pole positie. In de serie waarin groep B het opneemt tegen groep A is een tweede startpositie zijn deel.

Het programma voor de zaterdag en zondag ziet er voor Max als volgt uit:

Zaterdag 30 april
10.15-10.25u Warming-up
12.00-12.20u Kwalificatie serie B-D
18.25-18.45u Kwalificatie serie A-B
19.40-20.00u Kwalificatie serie B-E

Zondag 1 mei
09.45-09.55u Warming-up
11.40-12.00u Kwalificatie serie B-C
17.10-17.35u KF3 A Finale (24 ronden)

Uitslagen (vrijdag) van de CIK-FIA North European Trophy (klasse KF3):
Uitslag van de 1e vrije training
Uitslag van de 2e vrije training
Uitslag van de 3e vrije training
Uitslag van de 4e vrije training
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining (sessie 1)
Totaaluitslag van de kwalificatie tijdtraining

Geert van Dijk