scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Aston Martin Racing afwezig bij de 1000 km van Spa

Gepubliceerd op 28 april 2011 door Ron Lem

Aston Martin Racing heeft bekend gemaakt niet aan de 1000 km van Spa-Francorchamps, welke komend weekeinde wordt verreden, te zullen deelnemen. De beide wagens van het team kampen met problemen die gedurende de testdag op 24 april naar voren kwamen. De problemen zijn dermate groot dat de wagens niet sneller dan 3:50 klokten, ruim een halve minuut trager dan de overige wagens in het veld.

Dat het niet goed ging met de AMR-ONE werd op de testdag al snel duidelijk. Gedurende de eerste helft van de ochtendsessie stonden de beide wagens die men wilde inzetten binnen in de pitbox, terwijl alle overige teams hun bolides al snel na de start van de sessie de baan opstuurden. Pas tegen het einde van de ochtend kwamen de wagens van AMR even in actie, om al snel weer de pitbox op te zoeken. De rest van de dag bleven de beide AMR-ONE bolides binnen staan en uiteindelijk moest AMR genoegen nemen met de plaatsen onderaan de ranglijst voor de testdag.


AMR-ONE, wel even op de baan, maar de problemen met de motor waren groot

AMR wachtte het einde van de dag niet af en al een half uur voor de middagsessie ten einde kwam reden de trucks van AMR het terrein af op weg naar huis. Een probleem met de motor van de AMR-ONE en de brandstof inspuiting daarvan bleek de oorzaak van het magere resultaat. Om dit probleem aan te pakken moet de motor geheel uit elkaar en met enige wijzigingen opnieuw worden opgebouwd. Dit is niet tijdig klaar voor de race op Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen, waarop AMR heeft laten weten zich voor die race terug te trekken.

AMR heeft besloten nu eerst de wagens aan te passen en vervolgens op eigen gelegenheid de wagens in alle rust te testen op aerodynamische eigenschappen, snelheid en motorvermogen. Vooral het uithoudingsvermogen over meerdere uren rijden zal worden getest, om tijdens de 24 Uur van Le Mans niet voortijdig uit te zullen vallen.

Ron Lem