scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Hybride auto's geen succes

Gepubliceerd op 25 april 2011 door Ron Lem

De beide hybride wagens die gisteren meereden in de testdag op Le Mans blijken geen succes. Hoewel tijdens de testen hierover angstvallig werd gezwegen, kwam na afloop van de dag naar buiten dat geen van beide wagens echt op alternatieve energie heeft kunnen rijden.

De Zytec 09H #23 van Mik Corse maakte het daarbij wel heel bont. In de ruimte, gereserveerd voor de accu's, bleek een gapende leegte. De accu's waren niet geplaatst en de wagen heeft dus gewoon op de brandstof aangedreven motor zijn ronden gereden. De energie meter voor hybride energie in de linker stoelleuning, waar een aantal felle groene leds de lading opgeslagen energie moeten aangeven, was wel in bedrijf, maar gaf dus slechts fictieve waarden aan.


De #23, met naar achteraf blijkt een lege accuruimte onder het bodywork

Ook de Oreca #5 had het zwaar. Hoewel het KERS systeem hier wel aan boord was, bleek de koppeling ervan naar de brandstofmotor niet te functioneren. Pas aan het einde van de dag kreeg men het voor elkaar het kinetische vliegwiel een snelheid van 60.000 rpm mee te geven, maar het lukte niet goed deze energie weer terug te stoppen in de wagen. Op dat moment heeft de wagen nog wel zijn installatieronde gereden, maar niet met volledig gebruik van de hybride systemen waar deze wagens nu juist mee zouden testen.

Ron Lem