scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Korte regenbui op Le Mans

Gepubliceerd op 24 april 2011 door Ron Lem

Hoewel de weergoden Le Mans een droge en zelfs zonnige start meegaven, hebben zij in de loop van de ochtend toch de bewolking doen toenemen waaruit korte tijd af en toe lichte regen valt. Veel is het niet, maar genoeg om toeschouwers de paraplu te doen pakken, terwijl de teams veel wagens binnenhalen. Na een half uur klaart de lucht weer op en droogt de zon de baan weer even snel als de regen die nat wist te maken.

Er wordt veel getest, wat vooral te zien is aan het regelmatig binnenkomen van de wagens waarna met laptops en andere apparatuur de gegevens worden uitgelezen. Grote gebreken doen zich niet voor, maar teams hebben wel regelmatig te maken met niet werkende datakabeltjes en andere kleine defecten. Er wordt ook veel van rijders gewisseld. Alle rijders van een team moeten immers aan bod komen. Tijdens die wissels grijpen de teams hun kans om aanpassingen aan de motoren, remmen, bodywork en de software te doen. De rondetijden worden dan ook langzaamaan steeds sneller. Opvallend is dat onder meer de wagens van Aston Martin Racing en de Lola Aston Martin nog niet in actie zijn gekomen.

Na een uur testen is het voorlopig Audi die de lijst aanvoert als het aankomt op neergezette tijden. De Audi Team Joest met achter het stuur Marcel Fässler klokt de snelste tijden van 3.32.240 direct gevolgd door de andere Audi van Team Joest met Tom Kristensen achter het stuur, die in 3.36.252 zijn rondjes draait.
De Peugeot 908 van Peugeot Sport Total wordt door Nicolas Minassian op een derde plaats gezet, gevolgd door de Peugeot 908 HDI-FAP van Team Oreca Matmut.

Een half uur later is de Audi met achter het stuur Timo Bernhard opgeklommen naar de vierde tijd ten koste van de Peugeot van Oreca Matmut en worden in de top rondetijden van 3.30.921 neergezet. Het is op dat moment dat de lucht betrekt en lichte regendruppels de baan toch nat maken. Pas tegen 11.00 uur laat de zon zich weer zien en beginnen de wagens weer voorzichtig de baan op te komen.

In de LMP2 is het de Zytec Nissan die in zijn klasse de snelste tijden weet neer te zetten. In de LMGT1 is het de Ferrari 458 Italia, die net als de Chevrolet Corvette in de LMGT2 klasse, die als snelste te boek staat.

Ron Lem