scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Fenomenale starts helpen pechvogel Max naar de top

Gepubliceerd op 16 april 2011 door Richard de Klerk

Max kwam vandaag op het kartcircuit van Portimao uit in vier kwalificatie series. Zijn doel was duidelijk, maar zeer lastig. Omdat hij gisteren tijdens de kwalificatie tijdtraining door pech slechts de zestiende tijd wist te noteren, is hij ingedeeld als derde coureur in groep D. Twee van de vier vandaag te verrijden kwalificatie series moest hij vanaf een vijfde positie aanvangen. De overige races was een zesde positie op de startgrid zijn deel. Dit betekende dat hij absoluut geen averij op mocht lopen, wilde hij nog een kans maken zondag het hoogste schavot van het podium te betreden. Sterker nog, hij zou in de, slechts zeven ronden durende races, maar liefst vijf of zes posities moeten winnen.

Dat ook zo'n pittige opgave Max niet te veel is, bleek vandaag maar weer eens. Al de eerste race vatte de jonge Verstappen de koe bij de horens. Zijn start was subliem, hij lag na de eerste sector al op een uitstekende tweede positie. Voor hem reed de nummer één in het kampioenschap, de Brit O'Keeffe. Ook deze horde nam Max met overtuiging. Al in ronde twee nam hij de koppositie over om de race onbedreigd uit te rijden.
Race twee ging zo mogelijk nog beter. Na wederom een zeer sterke start lag de jonge Verstappen al direct op de eerste positie. Hierin kwam gedurende de zeven ronden durende serie geen verandering, zodat ook deze overtuigend gewonnen werd. De derde race kwam Max na de start op P2 te rijden. Na twee ronden in de race werd vanwege een ongeluk code geel van kracht.


Max direct na de start naar de tweede plek

Deze toestand veranderde niet meer, zodat Max op een tweede positie finishte met voor hem O'Keeffe. Ook de afsluitende race leverde het inmiddels vertrouwde beeld op. Een schitterende start leverde al direct een tweede positie op. Nog vóór het einde van de eerste ronde stoomde Max al op naar P1, een plek die hij niet meer af zou staan.
Door de schitterende prestaties vandaag staat Max er goed voor. Met slechts twee strafpunten bezet hij hierdoor in de rangorde de eerste plek in de strijd om de pole postitie voor de prefinale. Zondagochtend worden echter de laatste kwalificatie series verreden.


De concurrentie kan nog net volgen

Het programma voor zondag ziet er voor Max als volgt uit:

Zondag 17 april
09.37-09.47u Warming-up
11.40-11.55u Kwalificatie serie A-D
15.00-15.30u KF3 Prefinale (20km)
16.30-17.00u KF3 Finale (20km)

Uitslagen (zaterdag) van de 2e ronde van de WSK Euro Series 2011 (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie serie (C-D)
Uitslag van de kwalificatie serie (D-E)
Uitslag van de kwalificatie serie (B-D)
Uitslag van de kwalificatie serie (D-F)

Geert van Dijk