scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

De warm-up voor de Grand Prix van België werd verreden...

Gepubliceerd op 30 augustus 1998 door John ter Meer

De warm-up voor de Grand Prix van België werd verreden op een kletsnatte baan onder zeer slechte omstandigheden, regen en mist voeren de boventoon in Spa.

Na ongeveer 10 minuten werden de eerste rondetijden gezet door 11 coureurs, waarbij Michael Schumacher veruit de snelste was met 3:54,987, gevolgd door Jos Verstappen met 4:29,844.

Heinz-Harald Frentzen was vervolgens de eerste die een meer realistische rondetijd reed, namelijk 2:14,319. Zijn voorbeeld werd al snel door meerdere coureurs gevolgd, waarvan Eddie Irvine de snelste was met 2:11,416.

Esteban Tuero spinde bij Rivage van de baan en ook Olivier Panis moest zijn bolide aan de kant zetten, hij had een electrisch probleem.

De beide Ferrari's lieten McLaren zien dat zij over de beste regen-afstelling beschikten. De enige coureur die met hun de strijd leek aan te kunnen gaan was Giancarlo Fisichella in zijn Benetton, maar aan het einde van de warm-up liet Mika Hakkinen zien dat hij wel degelijk kan rijden in de regen en nestelde zich in de top drie.

Rubens Barrichello leverde een prima prestatie in de Stewart-Ford, door als 9e te eindigen met 2:11,374. Jos was minder gelukkig met een snelste rondetijd van 2:17,733, goed voor een 20e positie.

Voor een volledig overzicht kun je terecht op onze seizoen pagina.