scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Aston Martin Racing trekt Klien aan als fabriekscoureur

Gepubliceerd op 23 maart 2011 door Niels Hendrix

Aston Martin Racing heeft bevestigd de ervaren voormalig Formule 1 coureur Christian Klien als zesde fabriekscoureur te hebben vastgelegd. De Oostenrijker voegt zich bij Adrian Fernandez (Mexico), Andy Meyrick (Groot-Brittannië), Stefan Mücke (Duitsland), Harold Primat (Zwitserland) en Darren Turner (Groot-Brittannië). Klien zal samen met Mücke en Turner in de nieuwe 007 AMR-One plaats nemen. Dat is het nieuwe LMP1 prototype van AMR dat naast de 24 Uur van Le Mans aan nog enkele LMS races zal deelnemen.

Klien heeft 49 Grands Prix gereden sinds zijn debuut in de F1 in 2004. Toen hij 19 jaar was, beleefde hij zijn rookie seizoen in de Formula 3 Euro Series waar hij, net als in andere junior formule series, al vlug race na race won. Zijn overwinning tijdens de Marlboro Masters in Zandvoort hielp hem om een plaats in de Formule 1 te veroveren. Klien heeft ook voor Peugeot in de Le Mans Series gereden en in 2008 finishte hij als derde in de 24 Uur van Le Mans. In 2009 zette hij de snelste ronde neer tijdens die befaamde 24-uursrace.

Teambaas George Howard-Chappel: "Christian brengt met zijn achtergrond uit de F1 en Le Mans een schat aan ervaring mee naar het team. Ik denk dat hij een waardig teamplayer is en ik ben ervan overtuigd dat hij een geweldige aanwinst is voor Aston Martin Racing in ons eerste jaar met de nieuwe AMR-One."


De AMR-One

Klien laat weten: "Na drie F1-races gereden te hebben in 2010, wilde ik bij een team racen dat mij continuïteit kan bieden aan de top van de autosport. De beste mogelijkheid voor mij was om de 24 Uur van Le Mans met Aston Martin Racing als fabriekscoureur te rijden en daarnaast nog aan andere races in de LMP1 klasse deel te nemen."

"Tijdens mijn eerste bezoek aan Aston Martin Racing was ik direct onder de indruk van de gedrevenheid en passie van hun langdurige betrokkenheid bij Le Mans als voormalig GT1 winnaars van de 24-uursrace. Omdat ik nu pas bij het AMR team kom, zal mijn invloed op de ontwikkeling van de nieuwe AMR-One pas na de openingsrace van de Le Mans Series op Paul Ricard beginnen. Ik kijk ernaar uit om te racen voor een team met een gevestigde naam en dat internationaal geroemd wordt om haar racehistorie."

De AMR-One is nog in de testfase en heeft succesvol de eerste shake-down op Fen End en een korte eerste test op Snetterton doorstaan. De nieuwe auto maakte vorige week haar publieke debuut op het Goodwood Festival of Speed, waar het door Darren Turner de heuvel op werd gereden.
De AMR-One zal haar debuut op het circuit maken tijdens de openingsronde van de Le Mans Series op Paul Ricard op 3 april. Mücke, Primat en Turner zullen dan de cockpit delen. Klien zal zijn debuut met Aston Martin Racing maken op 7 maart op Spa-Francorchamps.

Niels Hendrix