scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Shaking down de AMR-One

Gepubliceerd op 17 maart 2011 door Ron Lem

Aston Martin Racing is begonnen met de eerste van een reeks tests met het nieuwe prototype voor Le Mans, de AMR-one. De nieuwe wagen heeft geen dak en dat is al een opmerkelijk verschil met de voorgaande wagens van AMR. Het nieuwe LMP1 monster van AMR zal volgende maand op Paul Ricard zijn eerste competitieve debuut maken en tot die tijd zullen Stefan Mucke en Darren Turner de wagen flink aan de tand voelen.

Hoe de wagen zich zal gedragen, is nog grotendeels een verrassing. Letterlijk alles aan deze bolide is vanaf de tekentafel opnieuw ontworpen. De zes cilinders van de twee liter turbo krachtbron staan in een rechte lijn en daarmee voldoet de motor aan de nieuwe reglementen die dit jaar ingaan. Alles is gericht op meer kracht uit minder brandstof, want de autosport moet schoner en zuiniger.


De nieuwe 007 AMR-One in een van de eerste tests

De testen die tot nu toe zijn uitgevoerd, geven een goede indruk en er wordt op grond daarvan al veel van de prestaties verwacht. Maar nu de wagen voor het eerst de echte baan opgaat, zal pas blijken of de wagen ook echt competitief genoeg zal zijn komend seizoen.

Op 3 april, bij de eerste ronde van het Le Mans Series seizoen, zal de wagen met achter het stuur de heren Turner, Mucke en Primat voor het eerst in een echte race te bewonderen zijn.

Ron Lem