scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Rebellion voorop in Paul Ricard Le Mans Series test

Gepubliceerd op 11 maart 2011 door Niels Hendrix

De Lola-Toyota van Rebellion Racing heeft vandaag de snelste tijd genoteerd tijdens de eerste dag van de Le Mans Series testdag op Paul Ricard. Het team heeft twee auto's meegebracht naar de LMS test ondanks dat het volgende week meedoet aan de 12 Uur van Sebring. Vandaag in Frankrijk ging Rebellion Racing #13 van Jean-Christophe Boullion, Andrea Belicchi en Guy Smith aan kop.


Het Quifel-ASM team zette 's ochtends de eerste en 's middags de tweede tijd neer

Met een tijd van 1:46.573s was deze auto maar 0.024s sneller dan de Quifel-ASM Zytek. Die auto met Olivier Pla en Miguel Amaral achter het stuur was gedurende de ochtendsessie de snelste op de baan.
Pescarolo keerde terug met een derde tijd met Emmanuel Collard, Christophe Tinseau en Julien Jousse. Zij bleven de tweede Rebellion auto met Nicolas Prost, Neel Jani en onze landgenoot Jeroen Bleekemolen net voor. Het verschil tussen de eerste vier LMP1 prototypes bedroeg minder dan een halve seconde.


Jeroen Bleekemolen achter het stuur van de Rebellion Racing #12

In de LMP2 ging de TDS Oreca-Nissan van Mathias Beche, Pierre Thriet en Jonathan Hirschi als snelste Paul Ricard rond. De Farnbacher Ferrari F430 (Allan Simonsen en Dominik Farnbacher) leidt de GT's.
Zaterdag is de tweede en tevens laatste dag van de officiële LMS test.

Uitslagen (vrijdag) van de officiële Le Mans Series test op Paul Ricard:
Uitslag vrijdagochtend
Uitslag vrijdagmiddag

Niels Hendrix