scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

AMR presenteert nieuwe LMP1 auto: de AMR-One

Gepubliceerd op 02 maart 2011 door Niels Hendrix

Aston Martin Racing heeft haar plannen voor het nieuwe seizoen uit de doeken gedaan bij de onthulling van de nieuwe LMP1 auto, de AMR-One.
De in Gulf kleuren gespoten Aston Martin AMR-One is een nieuwe open LMP1 auto met een 2.0 liter turbo aangedreven zes cilinder benzine motor met directe injectie, die ontwikkeld is voor het nieuwe op maat gemaakte carbon fiber chassis zoals het ontworpen en gefabriceerd is door Aston Martin Racing.

Gebaseerd op de nieuwe reglementen voor 2011 zoals opgelegd door de organisatie van de 24 Uur van Le Mans, de ACO, heeft AMR dit jaar gekozen voor een auto met een open cockpit. Conform de 2011 regels heeft de AMR-One de nieuwe rechtopstaande vin en een flink gereduceerde motorinhoud, in overeenstemming met de maatregelen met betrekking tot duurzaamheid van het kampioenschap. Het vermogen komt via zes versnellingen beschikbaar op de achterwielen door de semiautomatische Xtrac versnellingsbak.


Nieuwe auto, nieuwe kleurstelling


Het is de bedoeling dat de concurrentie alleen de achterkant ziet

In totaal zullen er zes AMR-Ones gebouwd worden, waarvan het fabrieksteam één auto inzet in de Intercontinental Le Mans Cup (ILMC) dat o.a. de befaamde 24 Uur van Le Mans omhelst. De AMR-One is een toonbeeld van ultiem ontwerp en engineering prestaties en gebaseerd op de straatauto One-77. Beide delen dezelfde filosofie van onder meer een carbon fiber monocoque. Daarbij werkte het design team van Aston Martin nauw samen met de engineers van de raceafdeling om een optimale balans te vinden tussen de looks en aerodynamica.

Dr. Ulrich Bez van Aston Martin liet weten: "Lange-afstandsracen is diep geworteld in het erfgoed van Aston Martin, dus in 2011 nemen we de stap, waarbij we laten zien dat een klein team met geavanceerd design en doordachte engineering competitief kan zijn."

Niels Hendrix