scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

De Peugeot 908 HYbrid4

Gepubliceerd op 02 maart 2011 door Niels Hendrix

Na de onthulling van de nieuwe 908 in februari heeft Peugeot op de Motor Show in Genève de 908 in een diesel-hybride versie - de 908 HYbrid4 - voor het eerst aan het publiek getoond. Daar zijn direct zijn ambitieuze doelstellingen voor het 2011 seizoen aan gehangen.

De nieuwe 908 voldoet aan het nieuwe technische reglement voor de lange-afstandsracerij en speelt een rol in het offensief dat Peugeot heeft ingezet in de strijd voor een beter milieu. De sensatie van het rijden in combinatie met het leveren van topprestaties en daarbij tegelijkertijd het milieu zoveel mogelijk proberen te ontzien, geldt inmiddels als één van de kenmerken van Franse autofabrikant. De Hybrid4 technologie die diesel en elektriciteit als aandrijving combineert, onderstreept deze visie.

Peugeot Sport heeft niet stilgezeten toen het in 2008 in Silverstone een demonstratiemodel van een hybride auto onthulde en heeft deze technologie doorontwikkeld in nauwe samenwerking met de ingenieurs binnen de groep. De 908 HYbrid4 beschikt over een systeem dat energie opslaat tijdens het afremmen, welke weer beschikbaar komt bij het accelereren. Daardoor is het rendement van de aandrijving vergroot.


Het zebra patroon onderstreept de mix van diesel en elektriciteit

Het systeem levert een extra vermogen van 60kW (80pk) op. De energie (zo'n 500kJ) wordt opgeslagen in lithium-ion accu's en aangesproken om tijdens het accelereren als extra aandrijving van de achterwielen te gebruiken (er is geen "push to pass" functie). In de pit-lane kan ook voor alleen elektrische aandrijving gekozen worden.

Na deze presentatie wil Peugeot de 908 HYbrid4 voor het eerst met anderen meten tijdens de officiële Le Mans testdag op 24 april op het Franse circuit. Of dit haalbaar is, hangt af van de voortgang van de voorbereidingen met de nieuwe 908 op de 24 Uur van Le Mans en van de resultaten van de eerste tests met de 908 HYbrid4 eind maart.

Niels Hendrix