Het lag dus voor de hand om Rick, die beide Verstappens talloze keren op allerlei circuits over de gehele wereld gesproken heeft, uit te nodigen om een column voor de Verstappen Info Page te schrijven. Want als er iemand een kijkje achter de schermen in dat doorgaans gesloten wereldje kan geven, is Rick het wel. "> Column Rick Winkelman: Over kart- en racecircuits - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Column Rick Winkelman: Over kart- en racecircuits

Gepubliceerd op 01 maart 2011 door Niels Hendrix

De meeste autosport- dan wel Formule 1-fans zullen Rick Winkelman van de televisie kennen. Daar vervult hij tegenwoordig nog altijd als sportjournalist commentaar bij RTL7/RTLGP en MotorsTV. In de hoogste tak van autosport, de Formule 1, liep Rick in de eerste zes jaar van het millennium als verslaggever rond en werd hij een voor het Nederlands publiek bekende pitreporter.

Maar ook schrijvend verstaat Rick zijn vak. Hij is actief voor RTLGP Magazine en is schrijver van de boeken "In het vizier" en "Tom Coronel, 20 jaar op de limiet". Op een wat meer onregelmatige basis werkt hij voor onder andere Veronica Magazine, De Telegraaf en diverse andere media.

Het lag dus voor de hand om Rick, die beide Verstappens talloze keren op allerlei circuits over de gehele wereld gesproken heeft, uit te nodigen om een column voor de Verstappen Info Page te schrijven. Want als er iemand een kijkje achter de schermen in dat doorgaans gesloten wereldje kan geven, is Rick het wel.


Rick als pitreporter samen met Jos in het Minardi tijdperk (2003)

In zijn column blikt Rick Winkelman terug op enkele ontmoetingen die hij in de loop der jaren heeft gehad met zowel Jos als Max Verstappen. Daarin maken we een kleine wereldreis.
Klik hier om de column te lezen of klik in de linkerbalk onder "Columns" op "Over kart- en racecircuits".

Niels Hendrix