"> Max knokt zich naar podium WSK Master Series La Conca - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max knokt zich naar podium WSK Master Series La Conca

Gepubliceerd op 27 februari 2011 door Niels Hendrix

De zondag op kartcircuit La Conca, dat het toneel is voor de eerste ronde van de WSK Master Series, begon voor Max met een teleurstellende kwalificatie serie. De prefinale verliep daarna dramatisch, maar in de finale toonde Max zijn veerkracht en wist hij zich alsnog naar het podium te knokken.

Zijn laatste kwalificatie serie (A-D) mag Max van de tweede positie achter Antonio Fuoco aanvangen. Na de vele regen van de afgelopen dagen hebben de KF3 coureurs nu te maken met een opdrogende baan. Vlak na de start gaat het mis en valt Fuoco terug naar de dertiende en Max naar een uitzichtloze laatste (28e) plek. In de paar ronden daarna klimt Max nog op naar de 23e plaats, maar in de vierde ronde (van de acht ronden tellende race) verlaat Max de baan en wordt hij als 25e geklasseerd.
Daardoor heeft Max na zijn vier kwalificatie series in totaal 27 "strafpunten" en zal hij de prefinale vanaf de negende plek moeten aanvangen.

Tegen de tijd dat de prefinale begint, is de baan in de Italiaanse plaats Muro Leccese nagenoeg droog. Weer gaat het mis bij de start van de race en dit keer valt Max in de eerste ronde van de negende positie terug naar P24. Na twee gereden rondjes ligt Max negentiende en een ronde later zelfs vijftiende. Maar zo hard als hij zich terugvecht, zo hard wordt hij ook weer teruggeworpen in de daarop volgende ronden. Na vijf van de zestien te rijden ronden is een kansloze 30e positie zijn deel. Toch hervindt Max zijn ritme en na een paar keer de snelste rondetijd neergezet te hebben, wordt Max uiteindelijk als twintigste afgevlagd in de prefinale. Callan O'Keeffe wint de prefinale, voor Slavko Ivanovic en Nicolai Sylvest.


De wisselende weersomstandigheden maakten het er niet makkelijker op


Als elke centimeter asfalt telt, worden ook de curbstones optimaal benut

In de finale laat Max zien een bijtertje te zijn en zich niet gewonnen te geven voor de zwart/wit geblokte vlag gezwaaid is. Startende vanaf een moeilijke twintigste plek en met de dramatisch verlopen starts eerder op de dag in het achterhoofd, is het nu met geknepen billen wachten op de eerste meters. Nu gaat het wel goed. Zeer goed zelfs! Max heeft een ouderwetse Verstappen-start en schiet in de eerste ronde van de twintigste naar de veertiende plaats. Hij heeft dan 6,9 seconden achterstand op Ivanovic, de leider op dat moment.

Max lijkt ontketend en ronde na ronde worden zijn concurrenten voorbij gereden alsof ze stilstaan. Ondertussen zet Max de snelste ronde ook telkens scherper en na vijf van de zestien ronden tellende race bezet Max P8. De snelle jongens komen in zicht en inhalen wordt moeilijker. Terwijl Max in gevecht is met Fuoco winnen ze beiden twee plekken. Halverwege de race ligt Max dus alweer zesde en niet lang daarna verschalkt Max achtereenvolgens Lasse Sorensen, Fuoco en Matthew Graham.

Met nog twee ronden te gaan heeft Max zich teruggeknokt tot de derde plaats op 2,9 seconden van O'Keeffe, de kopman. Voor Max, die nog steeds voluit aan het doortrappen is, had de race langer mogen duren en na zestien ronden finisht Max als derde. Winnaar O'Keeffe heeft dan nog maar 1,6 seconden voorsprong en nummer twee, Pedro Aguilar Hiltbrand, wordt door Max op minder dan zeven tienden van een seconde gevolgd.
In de finale heeft Max weergaloos gereden en aangetoond absoluut de snelste KF3-coureur op de baan te zijn. Na zijn geweldige opmars vanaf de twintigste positie mocht Max dan ook als terechte beloning het podium van de WSK Master Series op La Conca beklimmen.


Het KF3-podium: Pedro Aguilar Hiltbrand (2e), Callan O'Keeffe (1e) en Max Verstappen (3e)

Na de Winter Cup en de eerste ronde van de WSK Master Series als voorbereiding en krachtmeting gereden te hebben, is de eerstvolgende race voor Max de eerste ronde van de WSK Euro Series op 13 maart in Sarno.

Uitslagen (zondag) van de 1e ronde van de WSK Master Series 2011 (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie serie (A-D)
Totaaluitslag van de kwalificatie series
Uitslag van de prefinale
Uitslag van de finale
Stand WSK Master Series 2011 KF3

Niels Hendrix