scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max wint kwalificatie series

Gepubliceerd op 26 februari 2011 door Niels Hendrix

Het programma van Max was op zaterdag alles behalve druk. Na de warming-up in de ochtend reed het 13-jarige karttalent 's middags twee kwalificatie series in de eerste ronde van de WSK Master Series op circuit La Conca. Beide races in de regen waren de prooi voor Max!

De vier kwalificatie series die Max rijdt, bepalen tezamen de startopstelling voor de prefinale op zondag. Vrijdag werd Max tijdens zijn eerste kwalificatie serie (B-D) tweede. Vandaag dus twee keer eerste en zondag rijdt hij zijn laatste kwalificatie serie (A-D).

Rond het middaguur treedt Max als kopman van groep D aan tegen groep C. Wederom op een natte baan vertrekt hij van de tweede startplek. Al halverwege de eerste ronde weet Max Callan O'Keeffe te verschalken en pakt hij de leiding. Terwijl de twee kemphanen samen weglopen van de rest van het veld, wordt Max in de vierde ronde weer ingehaald door O'Keeffe. Maar halverwege de achtste en laatste ronde schiet Max alsnog voorbij aan de Brit en komt hij als winnaar over de streep.


Vooralsnog is Max op weg naar een goede startpositie voor de prefinale

De tweede kwalificatie serie op zaterdag (D-E) mag Max vanaf pole positie aanvangen. Na een goede start – alweer op nat asfalt – loopt Verstappen junior ronde na ronde uit op zijn concurrenten. Na acht ronden gaat Max er dan ook met een riante voorsprong van 7,3 seconden met de winst vandoor.

Zoals gezegd rijdt Max zondag zijn laatste kwalificatie serie (A-D) en wel om 10.50 uur. De prefinale (live te zien op de tv-zender Rai Sport) gaat om 13.30 uur van start. De finale is om 15.25 uur.

Uitslagen (zaterdag) van de 1e ronde van de WSK Master Series 2011 (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie serie (C-D)
Uitslag van de kwalificatie serie (D-E)

Niels Hendrix