scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max begint WSK Master Series weekend op La Conca goed

Gepubliceerd op 25 februari 2011 door Niels Hendrix

Ter voorbereiding op het nieuwe kartseizoen pakt Max dit weekend de eerste ronde van de WSK Master Series mee. De Verstappens zijn dan ook in het Italiaanse Muro Leccese te vinden alwaar het kartcircuit La Conca gelegen is en de hele internationale karttop neergestreken is.
Op vrijdag begon Max aan zijn reeks kwalificatie series en ondanks de verraderlijke weersomstandigheden bracht hij het er goed van af.

De ochtend begon met een vrije training, waarin Max de tweede tijd liet noteren. Vlak voor de middag in de afsluitende vrije training klokte Max een 50.101s en bleef hij daarmee al zijn concurrenten in de KF3 klasse voor. Aan snelheid geen gebrek bij Max.
's Middags stond de kwalificatie tijdtraining op het programma. Het 72 coureurs tellende veld werd opgedeeld in groepen en Max mocht in de tweede sessie van de kwalificatie tijdtraining aantreden. De eerste groep begon op een natte baan, maar tegen de tijd dat Max het asfalt mocht betreden, was de ideale lijn droog gereden.

Ronde na ronde ging het harder en toen de tien minuten durende kwalificatie tijdtraining afgevlagd werd, stond Max (met 50.410s) op de tweede plek achter zijn voormalig teamgenoot Antonio Fuoco. De derde groep kwam niet meer aan deze tijden en door de relatief grote verschillen in rondetijden tussen de drie groepen, werd de 101% regel toegepast. Dat betekende dat Max, na het samenvoegen van de uitslagen, de vierde plek overall bezette.

Voor de kwalificatie series is Max daarmee ingedeeld in groep D. Verstappen junior rijdt vier kwalificatie series, waarvan hij er drie van de tweede en één van de eerste plek mag starten. De eerste kwalificatie serie, een korte race over acht ronden, reed Max deze vrijdagmiddag al.


Ook in de voorbereiding op zijn tweede internationale seizoen wil Max er het beste uithalen

Gestart in de regen reed Max vanaf de tweede plek een strakke eerste ronde in zijn eerste kwalificatie serie (B-D) en bij de doorkomst na de eerste ronde reed hij zij aan zij met concurrent Robin Hansson. Meteen daarna haalde Max op het kletsnatte circuit de Zweed in en had hem daarna in zijn kielzog tot halverwege de laatste ronde. Toen werd Max helaas teruggepakt en werd hij dus op de tweede plek afgevlagd.

Zaterdag rijdt Max twee kwalificatie series; om 12.00 uur (C-D) en om 14.20 uur (D-E). Zondag maakt hij zijn kwartet aan kwalificatie series vol (om 10.50 uur A-D), waarna 's middags de prefinale (om 13.30 uur) en de finale (om 15.25 uur) op het programma staan.
De prefinale is live op de Italiaanse tv-zender Rai Sport te zien. Live timing is te volgen via www.wskarting.it en de eerste berichten zullen via de VerstappenFans Twitter volgen.
Mocht dat je allemaal te veel zijn dan kun je natuurlijk altijd na afloop het hele verhaal op je gemak nalezen op de Verstappen Info Page.

Uitslagen (vrijdag) van de 1e ronde van de WSK Master Series 2011 (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining (sessie 2)
Totaaluitslag van de kwalificatie tijdtraining
Groepsindeling kwalificatie series
Uitslag van de kwalificatie serie (B-D)

Niels Hendrix