scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Heidfeld vervanger Kubica

Gepubliceerd op 16 februari 2011 door Ron Lem

Vorige week maakte het team van Renault al bekend uit te zien naar de komst van Nick Heidfeld als vervanger voor Robert Kubica. Na een onfortuinlijke crash in een rallyrace werd Kubica zwaargewond opgenomen in een ziekenhuis en daar diverse malen geopereerd, met name aan zijn rechterhand. Al snel werd duidelijk dat Kubica niet aan de start van het seizoen in staat zal zijn z’n werk in de Renault bolide te verrichten. Het team moest dus op zoek naar een waardige vervanger.

Nadat diverse namen voorbij waren gekomen, waaronder die van Hulkenberg, maakte Renault vorige week bekend dat Heidfeld afgelopen weekeinde mee zou doen aan een test met de nieuwe wagen, waarbij zijn kundigheid met de bolide alsmede zijn communicatie met het team zouden worden geëvalueerd. Afhankelijk van de uitslag van die evaluatie zou Heidfeld dan eventueel een contract voorgelegd krijgen, waarbij hij kan tekenen voor de periode dat Kubica uit de roulatie is.


Renault maakt bekend dat Nick Heidfeld voor hen zal gaan rijden

Vandaag bevestigde Renault dat de evaluatie positief is uitgevallen. Heidfeld zette hele snelle tijden neer en was vrij snel vertrouwd met de toch geheel nieuw ontworpen wagen voor dit seizoen. Ook de inbreng naar monteurs en technici bleek van hoge waarde. Reden voor Renault hem het felbegeerde contract aan te bieden. Toch is Heidfeld terughoudend in zijn reactie.

"Ik hoopte al langer terug te mogen keren in de Formule 1. Toch had ik me de terugkomst niet op deze manier voorgesteld. Het is nooit echt leuk om door de pech van een ander zelf een kans te krijgen. Het ging dan ook allemaal erg snel, maar als ik zie hoe toegewijd het team is en hoe ze zich inzetten voor het komend seizoen voel ik mij direct helemaal op mijn plaats hier", aldus een tevreden Heidfeld na afloop.

Heidfeld zal zijn plaats naast de Rus Vitaly Petrov innemen zolang Kubica bezig is met zijn herstel. Verwacht wordt dat dit - ondanks de snelle vooruitgang die Kubica tot nu toe heeft doorgemaakt - wel eens een heel seizoen kan gaan duren.

Ron Lem