scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Renault test Heidfeld

Gepubliceerd op 10 februari 2011 door Ron Lem

In de wereld van Formule 1 gaan dingen altijd erg snel. Zo ondervindt nu ook Nick Heidfeld, die door Renault naar voren is geschoven als kanshebber ter vervanging van Kubica. Kubica heeft afgelopen weekeinde bij een ralleycrash ernstige verwondingen opgelopen en kan daardoor voorlopig niet rijden in zijn Formule 1 bolide.
Ondanks dat het nog maar enkele dagen geleden is dat dit gebeurde, heeft het team van Renault dus al een opvolger op het oog.

Nick Heidfeld is een potentiële kandidaat voor het stoeltje van Kubica en zal een dag meedoen aan een test met de nieuwe R31, de wagen waarmee het team komend seizoen op de grid zal verschijnen. Bruno Senna zou de volledige test doen, maar krijgt nu dus een dag gezelschap van Heidfeld, die daarmee zal moeten laten zien hoe snel hij met de R31 kan zijn. Als de test tot tevredenheid uitpakt, is het zo goed als zeker dat Renault de Grand Prix veteraan voor het vrijgekomen zitje zal contracteren. Teambaas Eric Boullier had eerder deze week al de namen van Heidfeld, Liuzzi en Hulkenberg genoemd, maar geeft nu overduidelijk de voorkeur aan Heidfeld. De beide anderen komen pas in beeld als Heidfeld de test niet goed doorkomt.


Het is nog even nagelbijten wie de vervanger van Kubica wordt

"Nick Heidfeld zal bij de test worden geëvalueerd en als die evaluatie goed uitpakt en wij tevreden zijn, zullen wij hem het contract ter ondertekening voorleggen", aldus Boullier die hiermee aangeeft dat Heidfeld overduidelijk de eerste keuze is om Kubica te vervangen. "Maar", zo waarschuwt Boullier er achteraan, "als de test niet goed verloopt, dan zullen wij in Barcelona de andere rijders gaan testen voor dit stoeltje."

Boullier geeft aan dat het team op zoek is naar een ervaren rijder, die in staat is de R31 in de eerste races van het seizoen in samenwerking met het team flink door te ontwikkelen. "Als het ongeluk met Kubica later in het seizoen had plaatsgevonden, hadden we een jongere opkomende rijder de kans kunnen geven ervaring op te doen. De wagen zou dan al zijn doorontwikkeld, maar is dat nu dus nog niet. Om die reden zijn we op zoek naar iemand als Heidfeld", zegt de teambaas stellig.
De ogen waren daarbij ook gericht op iemand die het team verder kan helpen, door een juiste mentaliteit en houding de anderen enthousiast houd en in samenwerking de R31 tot een goed product weet te maken.

Uiteraard komt Boullier ook terug op het ongeval van Kubica. "Het spijt ons enorm dat dit is gebeurd. We hebben dagelijks contact met de artsen en Kubica zelf. Er is geen enkel zicht op de tijd die herstel met zich mee gaat brengen. Morgen moet hij opnieuw voor vier uur onder het mes, waarbij botten en spieren zullen worden hersteld. Daartegenover staat dat hij alweer zelf eet, er alweer vooruitgang zichtbaar is en dat is erg snel na een dergelijke verwonding. Het is en blijft een sportman en die genezen vaak sneller." Boullier vervolgt: "De enige zekerheid is dat hij minimaal drie maanden uit roulatie is. Alles daarna is onzeker, maar we moeten rekening houden met uitval gedurende het hele seizoen. Belangrijker dan een snelle terugkeer is natuurlijk een goede genezing en dat kan nu eenmaal lang duren."

Ron Lem