scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Peugeot Sport presenteert 908

Gepubliceerd op 03 februari 2011 door Niels Hendrix

Vandaag heeft Peugeot Sport in Parijs hun gloednieuwe 908 aan het publiek gepresenteerd. Het is de nieuwe LMP1 sportscar auto, waarmee de Fransen op jacht gaan naar succes. De veranderingen in de technische reglementen zorgen voor een nieuwe generatie auto's. Peugeot heeft de tijdelijke naam 90X ingeruild voor het vertrouwde 908.
Met de "oude" 908 HDi FAP werden door Peugeot de nodige titels behaald, waaronder de winst in de Le Mans Series in 2007, een dubbele overwinning in de 24 Uur van Le Mans in 2009 en het ILMC kampioenschap in 2010.

"We hebben voor 908 als naam gekozen voor de nieuwe auto om daarmee voort te borduren op de successen die ermee geassocieerd worden", legt de marketing en communicatie directeur van Peugeot, Xavier Peugeot, uit. "Tegelijkertijd past deze auto perfect bij ons moderne merk. Bij Peugeot zoeken we altijd naar de betrokkenheid van de motorsport met de gewone wereld en met de straatmodellen. De naam 908 was de logische keuze."
Na de 905 en de 908 HDi FAP is de 908 de derde auto, die door Peugeot Sport ontwikkeld is voor de langeafstandsracerij. Net als alle voorgangers is het doel om op Le Mans te winnen.


De eerste tests met de nieuwe 908 waren veelbelovend


Achter op het bodywork de karakteristieke haaienvin

De 908 voldoet aan de laatste technische regels en het meest in het oog springende daarbij is de zogenaamde "shark fin", die op het bodywork boven de motor staat. Het is een auto met een dichte cockpit, met vier gelijke wielen en wordt aangedreven door een 550pk sterke 3.7 liter V8 HDi FAP dieselmotor. Dat betekent dat Peugeot Sport voor het vijfde jaar met een diesel gestookte motor deelneemt.
Sinds 1998 heeft Peugeot wereldwijd meer dan zeven miljoen HDi motoren verkocht. De nieuwe 908 bevat dezelfde technologie als wordt toegepast in de straatauto's van Peugeot. Daarbij is er een nauwe samenwerking geweest tussen engineers en specialisten van Peugeot en Peugeot Sport op gebieden als brandstofverbruik, uitstoot en prestatie.

Olivier Quesnel, directeur van Peugeot Sport, liet weten het seizoen 2011 met het volste vertrouwen tegemoet te zien: "Onze coureurs zijn stuk voor stuk ware professionals. We hebben negen wereldcoureurs, die behoren tot de beste in deze discipline. Vandaar dat we er alleen maar baat bij hebben om bij dezelfde line-up te blijven."
De drie teams voor de 24 Uur van Le Mans zien er dus als volgt uit bij Peugeot Sport:
N°7 908: Alexander Wurz / Anthony Davidson / Marc Gené
N°8 908: Franck Montagny / Nicolas Minassian / Stéphane Sarrazin
N°9 908: Sébastien Bourdais / Pedro Lamy / Simon Pagenaud


Peugeot Sport laat haar negental coureurs ongewijzigd

Niels Hendrix