scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

ACO laat 76 auto's toe op officiële Le Mans testdag

Gepubliceerd op 03 februari 2011 door Niels Hendrix

Vanwege het moeilijke economische klimaat, waar ook de autosport flink onder te lijden had, werd de officiële testdag op het Le Mans circuit in 2009 en 2010 overgeslagen. Maar in 2011 is deze voorbereiding op de 24 Uur van Le Mans weer terug en wel op 24 april.
Deze testdag op Circuit de la Sarthe is de enige mogelijkheid voor de teams om hun auto's op de ruim 13 kilometer lange baan aan de tand te voelen. Zeven weken later moeten alle werkzaamheden aan de bolides voltooid zijn, want dan gaat op 11 juni de race op Le Mans van start.


Gegarandeerd volop actie op Circuit de la Sarthe op 24 april

De testdag is enkel verplicht voor coureurs, teams en/of auto's die nooit eerder hebben deelgenomen aan de 24 Uur van Le Mans. De organisatie van de 24-uursrace, de ACO, heeft besloten op deze dag maar liefst 76 auto's toe te laten. Dat zijn niet noodzakelijkerwijs allemaal auto's die ook deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans, want ook bijvoorbeeld de Formula Le Mans – die niet deelneemt aan Le Mans – krijgt de kans om het legendarische circuit te gebruiken. Naar verwachting zullen de meeste van de (ruim 50) deelnemers aan de 24 Uur van Le Mans aanwezig zijn. Er staan dit jaar namelijk veel spiksplinternieuwe auto's op de grid als gevolg van nieuwe reglementen.

De ochtendsessie op de testdag op 24 april zal van 9.00 tot 13.00 uur zijn. 's Middags wordt er van 14.00 tot 18.00 uur gereden.
Bezoekers kunnen deze dag ook terecht op Le Mans. Wanneer je al een kaartje hebt voor de 24 Uur van Le Mans 2011 krijg je gratis entree. Anders kost een ticket 10 euro.

Niels Hendrix