scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Column Gerard Grouve: Jos is een bijzonder figuur

Gepubliceerd op 01 februari 2011 door Niels Hendrix

Als team manager vervult Gerard Grouve een belangrijke functie binnen Van Merksteijn Motorsport. Hij was het dan ook die in 2008 een onoverwinnelijke combinatie voor de 24 Uur van Le Mans samenstelde.
Het succesverhaal is bekend. Het trio Jos Verstappen, Peter van Merksteijn en Jeroen Bleekemolen was in de Porsche RS Spyder met ondersteuning van equipe Verschuur in de LMP2-categorie op Le Mans ongenaakbaar. Maar behalve de winst in deze prestigieuze 24-uursrace werd ook de deelname aan de Le Mans Series dat jaar één grote zegetocht. Vijf van de zes 1000 km races werden gewonnen door Van Merksteijn Motorsport.

Omdat er door al die successen alle vooraf gestelde doelen ruimschoots behaald waren, kreeg het Van Merksteijn Motorsport project in de langeafstandsracerij geen vervolg. Voor Gerard Grouve betekent dit dat hij zich vanaf 2009 voor Van Merksteijn Motorsport nog uitsluitend richt op de rallysport. En niet onverdienstelijk, want ook in het World Rally Championship (WRC) worden met enige regelmaat successen behaald.


Gerard Grouve, team manager Van Merksteijn Motorsport

In zijn column geeft Gerard Grouve openhartig zijn kijk op de samenwerking met Jos Verstappen als topcoureur. Het is een eerlijk verhaal waarin we vanuit Gerard's ogen de mens achter deze coureur zien.
Klik hier om de column te lezen of klik in de linkerbalk onder "Columns" op "Jos is een bijzonder figuur".

Niels Hendrix