"Net als vorig jaar heb ik het evenement dit jaar met argusogen gevolgd en ik moet eerlijk bekennen dat het evenement me meer en meer begint te trekken. "> Jos heeft interesse in Dakar - Verstappen.nl

Jos heeft interesse in Dakar

Gepubliceerd op 19 januari 2011 door Niels Hendrix

Op vrijdag 14 januari is de Dakar Rally, na twee loodzware weken dwars door Argentinië en Chili, in Buenos Aires gefinisht. In deze 32 editie ging de overwinning in het autoklassement naar Nassar Al-Attiyah in zijn Volkswagen. Bij de motoren was Marc Coma op zijn KTM de snelste en het truckklassement werd opnieuw gewonnen door Vladimir Chagin in zijn Kamaz.

Jos Verstappen heeft de rally met interesse gevolgd: "De 2011-editie van de Dakar Rally zit er weer op. Helaas, moet ik zeggen. Want 'Le Dakar' is in mijn ogen een waanzinnig evenement. Spectaculair om naar te kijken, loodzwaar om aan deel te nemen. Als je ziet wat de coureurs moeten doorstaan, waar ze doorheen moeten en wat er allemaal bij komt kijken, dan kun je niet anders concluderen dat er in de natuur van Argentinië en Chili de afgelopen weken pure topsport is bedreven."

"Net als vorig jaar heb ik het evenement dit jaar met argusogen gevolgd en ik moet eerlijk bekennen dat het evenement me meer en meer begint te trekken. Ik heb dan ook zeker interesse om zelf een keer het avontuur te proeven en de uitdaging van de Dakar Rally aan te gaan. Als deelnemer wel te verstaan, maar dan vanzelfsprekend met de ondersteuning van een goed, professioneel team."

Jos vervolgt: "Ik wil de zaken dan wel serieus aanpakken en voel er bijvoorbeeld weinig voor om anoniem mee te gaan rijden. Of je doet iets goed of je doet het niet, dat is nog altijd mijn motto. Ik heb er nog geen concrete gesprekken over gevoerd, maar ik denk er wel serieus over na. Als het aan mij ligt gaat het er zeker van komen."

Niels Hendrix