Prodrive op zijn vroegst in 2013 in de Formule 1

Gepubliceerd op 14 januari 2011 door Niels Hendrix

De baas van Prodrive, David Richards, heeft laten weten dat zijn bedrijf niet eerder dan in 2013 een deelname aan de Formule 1 overweegt. De focus ligt op dit moment op andere raceklassen.
Prodrive was een van de teams die zich vorig jaar hadden ingeschreven voor een plek in de F1 maar nul op rekest kregen. En hoewel de FIA voor dit seizoen het selectieproces heropende, zag Prodrive er vanaf om nogmaals een aanvraag in te dienen.

Nu er voor 2013 grote reglementswijzigingen zijn aangekondigd, zegt Richards dat alleen dan een juist tijdstip is voor Prodrive om weer aan F1 te denken. Voorlopig richt Prodrive zich echter op het World Rally Championship (WRC) en Le Mans.
"We houden het in de gaten, maar mijn huidige prioriteit is om de Mini op stoom te krijgen voor het WRC en om competitief te zijn met Aston Martin in Le Mans", aldus Richards. "Het eerstvolgende logische moment om naar Formule 1 te kijken is 2013. Dan zijn er enorme veranderingen in de reglementen en als je een deelname overweegt dan zou dat het moment zijn om in te stappen."

Niels Hendrix