RTL GP Magazine nr. 1: Jos, de opkomst van een fenomeen

Gepubliceerd op 13 januari 2011 door Niels Hendrix

RTL GP Magazine besteedt dit jaar uitgebreid aandacht aan Jos Verstappen. In een unieke reeks van zes afleveringen genaamd 'De opkomst van een fenomeen' blikt Jos op openhartige wijze terug op zijn jonge jaren en zijn komeetachtige loopbaan richting de Formule 1.

"Wat Jos twintig jaar geleden presteerde, was en is nog steeds ongekend. En niet alleen voor Nederlandse begrippen", aldus Mark Koense, hoofdredacteur van RTL GP Magazine. "Jos bereikte als kartcoureur de wereldtop en anderhalf jaar na zijn eerste autorace was hij het meest gewilde F1-talent. Ik was in die tijd werkzaam in de Formule 1 en het ene moment zag ik Jos in het voorprogramma van Grands Prix debuteren in de Formule Opel-Lotus en voor ik het wist testte hij met een Footwork op Estoril en had de hele F1-paddock het over hem. Nu herinnert men zich Jos vooral als Formule 1-coureur, maar wat mij interesseerde, waren die bijzondere beginjaren en hoe hij die zelf heeft ervaren."


Jos op de kart tijdens het WK in Jesolo (Italië) in 1987

"In gesprek met Rick Winkelman kijkt Jos terug op die periode in zijn leven. Dat levert veel leuke, verhelderende en boeiende uitspraken op en bovendien hebben we de afgelopen maanden vaak nog nooit eerder gepubliceerde foto's gevonden, uit het archief van Jos zelf, maar ook in Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld. Ik vond dat zijn uitzonderlijke prestatie - in minder dan twee jaar van de kart naar de Formule 1 - eindelijk eens de aandacht moest krijgen die het verdient en dat is, met dank aan Jos, gelukt. Het zijn zes mooie afleveringen geworden, van zijn jeugd tot zijn eerste Grand Prix, die we in de komende zes edities zullen publiceren."

In deel 1: karting, van het woonwagenkamp naar de wereldtop: "Ik ben begonnen tussen het oud ijzer en de sloopauto's, maar heb toch de top gehaald."
Het RTL GP Magazine met deel 1 uit de serie 'De opkomst van een fenomeen' ligt vanaf de eerste week van februari in de winkel.

Klik hier voor meer informatie over RTL GP Magazine.

Niels Hendrix