Max op WSK prijzen gala

Gepubliceerd op 10 januari 2011 door Niels Hendrix

Zaterdag 8 januari zette de organisatie van de WSK (Winning Series Karting) alle kampioenen van 2010 nogmaals in de schijnwerpers tijdens de prijzenceremonie in het Exhibition Centre of Montichiari in Brescia (Italië).
Het team van CRG-Maxter was daar met een dozijn aan trofeeën de grote winnaar. Zowel in de WSK World Series als de Euro Series en de Nations Cup werden rijders- en team-kampioenschappen behaald. In de klasse KF3 waren die te danken aan Max Verstappen, die tijdens zijn debuutjaar in de internationale karting, alle drie de titels op zijn naam schreef door de vloer aan te vegen met zijn rivalen.


Giancarlo Tinini, Jonathan Thonon, Max Verstappen, Jos Verstappen

In de klasse KZ2 bevestigde de ervaren en drievoudig wereldkampioen Jonathan Thonon zijn talent en de prestaties van CRG-Maxter door zowel de World Series als de Euro Series te winnen. Andere bekers gingen naar CRG voor de derde plaats in het KZ2 klassement van de World Series van de Amerikaan Gary Carlton en de derde plaats van de Fransman Arnaud Kozlinski in de Super KF World Series.
In totaal werden er 90 rijders en teams beloond voor hun overwinningen in 2010. De winnaars ontvingen prijzen met een totale waarde van 30 duizend euro naast het prijzengeld van in totaal 40 duizend euro.


De CRG-Maxter kampioenen Jonathan Thonon en Max Verstappen

Voor het Italiaanse kartteam CRG was het een succesvol seizoen, zoals Giancarlo Tinini, de voorzitter van CRG toelicht: "We zijn erg tevreden met de manier waarop het seizoen verlopen is. Het winnen van al deze trofeeën in een zeer veeleisend kampioenschap zoals dat van de WSK bevestigt eens te meer de kwaliteit van onze producten en het talent van onze coureurs. Het was een geweldige ceremonie. Ook in 2011 zullen we in de WSK kampioenschappen deelnemen met een zelfs competitiever team met her en der vernieuwingen. Het voorlopige CRG-Maxter team voor 2011 zal volgend weekend tijdens de beurs 'Kart and Race' hier in Montichiari bekend gemaakt worden, hoewel we nog enkele bevestigingen in de KF3 en KF2 verwachten."


Het was een feestelijke avond

Tinini licht toe: "Voorlopig kan ik alvast vertellen dat we in de KZ1 het internationale seizoen zullen starten met Jonathan Thonon, Arnaud Kozlinski en Davide Forè. In de KZ2 rijden we met Mirko Torsellini, die in Egypte tijdens de laatste race van de World Series al voor ons officiële team reed. Onze afgevaardigde in de KF1 zal Felice Tiene zijn, maar we hebben daar recent twee rijders aan toegevoegd voor 2011: de Engelsman Jordon Lennox-Lamb en de snelle Laura Tillet. Ook zien we Andrea Dalè in de KF1 weer terug voor ons team. In de klasse KF3 hebben we natuurlijk onze kampioen Max Verstappen en daarnaast een andere jonge Nederlander, Max Koebolt, die in 2010 reed in de Acadamy CIK-FIA Trophy. In de KF2 kunnen we Giovianni Martinez en Mario Ziletti bevestigen naast 'Speedy' Antonio Fuoco, die doorstroomt naar deze klasse na goede resultaten in de KF3. Ook Alessio Profeta komt uit in de KF2, zij het met de LH 'Lewis Hamilton' lijn, die als merk in 2011 zijn opwachting maakt."

Niels Hendrix