"> Column Frits van Amersfoort: Jammer... maar wat als! - Verstappen.nl

Column Frits van Amersfoort: Jammer... maar wat als!

Gepubliceerd op 07 januari 2011 door Niels Hendrix

De naam Frits van Amersfoort is onlosmakelijk met de Nederlandse autosport verbonden. Al sinds 1975 actief in deze tak van sport, heeft de huidige teambaas van Van Amersfoort Racing in zijn beginjaren het fundament gelegd voor een uniek raceteam, dat al sinds 1986 als onderneming opereert. Met meer dan 90 raceoverwinningen, 15 nationale en internationale kampioenschappen en vele internationale onderscheidingen en records is het Nederlands meest succesvolle raceteam. Nederlandse coureurs als Tom Coronel, Christijan Albers, maar ook Huub Rothengatter en Jos Verstappen zijn door Van Amersfoort Racing opgeleid op hun weg naar de Formule 1.

Drie jaar geleden werd het boek "Van Amersfoort Racing – 30 jaar autosport" (ISBN: 978-90-812593-1-6) gepresenteerd. Een boek waarin coureurs, technici, journalisten en sponsors verhalen over hun belevenissen met het raceteam en met oprichter en eigenaar Frits van Amersfoort.
Van Amersfoort Racing heeft bij de doorstroming van talenten altijd een voortrekkersrol gespeeld in Nederland. Het is voor coureurs die de top willen bereiken het opleidingsinstituut bij uitstek. Jos Verstappen: "Ik geloof dat Frits het niet zo erg vond dat ik af en toe wat kapot reed. Ik zocht altijd de limiet. Dat waardeerde hij, want daar kom je verder mee."


Huub Rothengatter, Frits van Amersfoort en Jos Verstappen

In zijn column pleit Frits van Amersfoort voor een compleet Nederlands opleidingstraject voor coureurs en technici, die op weg zijn naar de Formule 1. Want met alleen een enorme zak met duiten kom je er niet, is zijn conclusie.
Klik hier om de column te lezen of klik in de linkerbalk onder "Columns" op "Jammer... maar wat als!".

Niels Hendrix