scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max ijzersterk op regenachtig kartcircuit La Conca in Italië

Gepubliceerd op 26 november 2010 door Niels Hendrix

Vandaag begon Max in Muro Leccese aan de laatste krachtmeting van het seizoen. Na het winnen van de WSK Euro en World Series in de klasse KF3 is hij erop gebrand ook de WSK Nations Cup in diezelfde klasse aan zijn palmares toe te voegen. In een sterk bezet rijdersveld maakte hij vanmiddag zijn opwachting voor de kwalificatie tijdtraining. De vooruitzichten waren goed, de vrije trainingen gingen uitstekend en het verleden had uitgewezen dat het circuit de jonge coureur goed ligt.

De eerste klap is een daalder waard. Ook deze keer liet Verstappen junior zien die uitdrukking goed te begrijpen. Tijdens de eerste vrije training was hij de snelste in een tijd van 1:05.728s. De tweede vrije training eindigde hij met een 1:03.904s op de vijfde plaats. Toen het er echter om ging stond Max weer daar waar hij zo vaak te vinden is, op de eerste plek. Hij reed een snelste ronde van 1:03.364s en was daarmee ruim sneller dan de Fransman Ocon die op een respectabele drie tienden achterstand volgde. Deze snelle tijd betekent ook dat Max in de overall uitslag de eerste plek inneemt en dus morgen alle kwalificatie series van pole positie mag vertrekken.

We bellen met Max en vragen hoe het gaat: "Het gaat hartstikke goed. Gisteren was het in de ochtend wat vochtig maar de rest van de dag was het droog. Vanmorgen begon het te regenen en we hebben de hele dag in de regen gereden. Net voor de kwalificatie begon het op te drogen, maar we moesten de kwalificatie wel op regenbanden rijden. De procentenregel is toegepast, hoewel er maar een verschil van 0,4 procent tussen de twee kwalificiatie groepen was. Maar zo is dit reglement van de WSK Nations Cup." Hoe gaat het met de kart, vragen we nog: "We hebben niet veel kunnen proberen omdat het vaak regent. Maar we zijn de hele week al snel, vooral als het droog is. En in de regen zijn we nu ook snel", aldus een relaxte Max.

Het programma voor zaterdag ziet er als volgt uit:
08.37-08.47u Warming-up
12.00-12.10u Kwalificatie serie A-E
14.00-14.10u Kwalificatie serie A-B
16.00-16.10u Kwalificatie serie A-C

Uitslagen (vrijdag) van de WSK Nations Cup (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining (sessie 2)
Totaaluitslag van de kwalificatie tijdtraining
Groepsindeling kwalificatie series

Geert van Dijk