scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Het weekend van Max in het Italiaanse Muro Leccese

Gepubliceerd op 25 november 2010 door Niels Hendrix

Aan het begin van het jaar, in maart om precies te zijn, reed Max Verstappen ook al een race op het kartcircuit La Conca. Toen stond hij nog aan het begin van zijn eerste internationale kartseizoen. Inmiddels zit dat seizoen er bijna op voor de CRG-fabriekscoureur en zijn we twee titels verder. Met de WSK Euro Series en WSK World Series KF3-kampioenschappen op zak, staat Max nu weer in het in Zuid-Italië gelegen Muro Leccese. Nu voor de WSK Nations Cup.

De eerste keer dat Max op La Conca racete won hij er zowel de prefinale als de finale. Oppermachtig was hij. En de jonge Verstappen is er alles aan gelegen om het seizoen ook in stijl af te sluiten. Of dat gaat lukken, kun je zoals altijd lezen op de Verstappen Info Page.
Op de KF3-startlijst staan de namen van 63 concurrenten. Allen in de leeftijdscategorie 12 tot 15 jaar. Het is, zoals Max dat alle wedstrijden tegen komt, een pittig startveld met vele fabrieksrijders, die er allemaal op gebrand zijn om te winnen.

Vandaag stonden er de eerste vrije trainingen op het programma. Vrijdag worden die voortgezet en is tevens de kwalificatie tijdtraining. Aan de hand daarvan worden de startopstellingen opgemaakt voor de kwalificatie series, die op zaterdag op het programma staan. Op zondag volgt de laatste kwalificatie serie en zijn 's middags de prefinale en de finale.
Hopelijk weet Max, die deze race met nummer 367 rijdt, het seizoen in stijl af te sluiten.

Niels Hendrix