scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Geen teamorders voor Webber of Vettel van Red Bull

Gepubliceerd op 09 november 2010 door Ron Lem

Met regelmaat komt de discussie rond teamorders boven water. Wanneer maar een klein vermoeden bestaat dat een team een van hun rijders - al dan niet in bedekte vorm - orders heeft gegeven de ander voor te laten, staat de halve wereld van de Formule 1 weer op zijn achterste benen. Dat het ook andersom kan, blijkt wel uit de gebeurtenissen rond het team van Red Bull afgelopen weekeinde.

In de Grote Prijs van Brazilië pakte Vettel een welverdiende zege, vlak voor zijn teamgenoot Mark Webber. Al snel werd van diverse kanten voorzichtig gefluisterd dat deze volgorde het team de wereldtitel kan gaan kosten. Mark Webber staat gunstig in de stand voor de wereldtitel, en had in theorie bij het behalen van de overwinning in Sao Paulo die titel al zo goed als op zak. Nu Vettel won, blijft voor de directe concurrent voor de titel - Fernando Alonso - in ieder geval de kans open om komend weekeinde op Abu Dhabi alsnog de titel voor zich op te eisen.

Red Bull directeur Dieter Mateschitz reageert nuchter op deze ontwikkeling en zegt stellig liever op correcte wijze tweede te worden, dan eerste door het geven van teamorders. "Het geven van teamorders is bij ons sowieso geen optie, we peinzen er niet over ons op dergelijke manier met de prestaties van een rijder te bemoeien", aldus Mateschitz desgevraagd. Het vertrouwen in een goede afloop is trouwens erg groot. "Alonso kan niet eeuwig geluk hebben, Abu Dhabi is een uitdagende baan, waar van alles kan gebeuren."

De Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi wordt aanstaand weekeinde al verreden en vormt de afsluiting van de tot dusverre onbesliste strijd rond de wereldbeker voor 2010.

Ron Lem