scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Gewapende overval op Jenson Button mislukt

Gepubliceerd op 07 november 2010 door Ron Lem

Aan de vooravond van de Grand Prix van Brazilië heeft Jenson Button kennis gemaakt met een minder plezierige kant van de samenleving van dat land. Onderweg van het circuit naar zijn hotel werd de Brit geconfronteerd met een aantal gewapende mannen die zijn wagen omsingelden.

Button werd gereden in een gepantserde wagen bestuurd door een agent. Deze had direct de tegenwoordigheid van geest de wagen te draaien en snel weg te rijden. Daarbij maakte hij gebruik van speciale technieken die bij zijn training behoren, om tussen het vrijwel vastgelopen verkeer door te laveren. Door dit doortastend optreden is de overval mislukt, en is niemand gewond geraakt.

Button is nog steeds een van de kanshebbers op de wereldtitel van dit seizoen. Of het incident hiermee te maken heeft is onbekend. De laatste jaren is het aantal gewapende geweldsincidenten rond de Grand Prix van Brazilië toegenomen. De plaatselijke autoriteiten doen hun best hier een eind aan te maken, maar zijn daar - getuige dit nieuwe incident - nog niet in geslaagd. Het is om die reden dat Vodafone McLaren Mercedes hun rijders, Button en Hamilton, in gepantserde wagens met speciaal op deze situaties getrainde agenten als chauffeurs laat vervoeren.

Ron Lem