scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max ontketend in Egypte

Gepubliceerd op 30 oktober 2010 door Niels Hendrix

Dat Max in topvorm is, werd het vorige weekend in Italië al duidelijk. Hij liet daar al zijn concurrenten de achterkant van de CRG-kart bewonderen. Deze vorm heeft hij duidelijk meegenomen naar Egypte.

In de kwalificatie tijdtraining reed Max een snelste ronde van 59.902 seconden. Deze tijd werd niet verbeterd door zijn concurrenten, waardoor de snelle zoon van Jos de eerste kwalificatie serie van pole positie mocht vertrekken. In deze eerste serie gaf Max de koppositie geen enkele ronde uit handen en kwam dus als eerste over de finishlijn. De tweede kwalificatie mocht hij wederom van pole vertrekken, ook deze serie reed hij overtuigend, zonder een keer de kop uit handen te geven, naar de overwinning.
Bij deze beide kwalificatie series finishte steeds de grootste concurrent in de stand van de WSK World Series, de Roemeen Visoiu, als tweede. De derde serie ging er iets mis bij de start, Visoiu en Max kwamen na één ronde als elfde en twaalfde over start/finish. In het verdere verloop van de race kwam de klasse van de beide jonge coureurs bovendrijven. Want ondanks dat het inhalen lastig is in Egypte - vanwege het vele zand op de baan - werden ronde na ronde de overige coureurs ingehaald. Max finishte die serie uiteindelijk op een zevende positie.
Eindresultaat van deze dag voor Max is een totaal van zeven strafpunten, evenveel als de Japanner Kasai. Omdat Max twee kwalificatie series wist te winnen en Kasai slechts één mag de jonge Verstappen morgen de prefinale aanvangen vanaf de pole positie.

We bellen Jos en vragen naar de belevenissen van de dag: "Het is een heel competitief veld, iedereen zit heel dicht bij elkaar. Er ligt erg veel zand op het circuit, het is moeilijk om te weten wat je moet doen. Degene die voorop rijdt, maakt het circuit schoon voor de anderen, dus volgen is makkelijker dan voorop rijden.
Bij de derde serie was er eigenlijk een valse start maar de race mocht doorgaan. Max lag toen derde, hij haalde in de eerste hairpin op het midden van het circuit nummer twee Visoiu in. Bij de volgende hairpin reed Visoiu vervolgens vol achterop tegen Max aan. Ze spinden beiden en moesten hun weg vervolgen met 100 meter achterstand op het veld. Toen is Max nog teruggereden naar de zevende plek. Hij ging heel hard, het zag er goed uit. Het zal morgen een spannende race worden, we doen absoluut mee voor de overwinning!", aldus een ontspannen Jos vanuit een zanderig Egypte.


Max voert het veld aan, gevolgd door Visoiu

Het programma ziet er zondag als volgt uit:
07.25-07.45u Warming-up
09.30-10.00u KF3 Prefinale (20km)
13.00-13.30u KF3 Finale (20km)

Uitslagen (zaterdag) van de 3e ronde van de WSK World Series 2010 (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining
Uitslag van kwalificatie serie 1
Uitslag van kwalificatie serie 2
Uitslag van kwalificatie serie 3
Totaaluitslag van de kwalificatie series

Geert van Dijk