scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max rap onderweg bij vrije trainingen WSK in Egypte

Gepubliceerd op 29 oktober 2010 door Niels Hendrix

Op vrijdag reed Max Verstappen de eerste geklokte trainingen op de Ghibli Raceway in Sharm el Sheikh. Onder de droge hitte van de Egyptische zon begon Max voortvarend aan zijn weekend. Hét weekend waarin ontknoping van de WSK World Series plaats zal vinden en dus de KF3 kampioen bekend zal worden.
Een kleine tegenvaller is dat er maar veertien KF3 rijders aan de start staan. Omdat veel deelnemers toch al geen kans meer maken op het kampioenschap en de reis naar Egypte behoorlijk kostbaar is, hebben veel coureurs afgezien van deelname. De nummer twee (Robert Visoiu) en nummer drie (Jordi Oriola Vila) in de stand zijn echter wel aanwezig om te proberen Max van de titel af te houden. Maar met een voorsprong van 47 punten heeft Max de beste papieren in handen.

Max reed vandaag vijf vrije trainingen van ieder twintig minuten. Daarin noteerde hij respectievelijk de eerste, vijfde, eerste, derde en eerste tijd. Met zijn snelste tijd van de dag (1:00.010s) bleef hij slechts een fractie van een seconde verwijderd van de allersnelste rondetijd (59.960s).
"Het ging niet zo verkeerd vandaag", laat Max ons vanuit Egypte weten. "De Japanner Kasai was net zo snel als ik en de rest van het veld bleef één tot twee tienden achter." Hoe zijn de omstandigheden in Sharm el Sheikh? "Het is hier ongeveer 32 graden en er ligt veel zand op de baan. Je kan daardoor bijna niet inhalen, want dan moet je van de ideale lijn af en daar is bijna geen grip."


De stoffige baan beperkt de inhaalmogelijkheden


De teamgenoot van Max, Antonio Fuoco (nr. 302)

Een goede uitgangspositie – het liefst pole positie – is dus van groot belang. Zaterdag staan de kwalificaties op het programma. Hopelijk speelt de kleine blessure die Max heeft opgelopen hem daarbij geen parten. "Het probleem dat ik vandaag had, is dat ik last heb van m'n linker ribben. De curbstones in de chicane zijn hier nogal hoog en daar ben ik gisteren te hard overheen gegaan. Na een rondje of vijf kreeg ik vandaag steeds flink last van mijn ribben. Dat wordt dan doorbijten, want ik wil wel winnen", klinkt het gedreven uit de mond van Max. Inderdaad, desnoods maar een pijnstiller er tegenaan.

Op zaterdag rijdt Max om 11.15 uur de kwalificatie tijdtraining. Die bepaalt de startopstelling voor de eerste kwalificatie serie om 13.00 uur. Om 14.20 uur en 15.40 uur zijn de tweede en derde kwalificatie serie. De drie kwalificatie series tezamen zijn bepalend voor de startgrid van de prefinale op zondag (om 9.30 uur). De finale tenslotte, is om 13.00 uur. Hopelijk mag Max daarna als KF3 WSK World Series kampioen aanschuiven bij de persconferentie.

Niels Hendrix