Maar liefst 30 nationaliteiten staan er in de verschillende klasses aan de start. Daarmee worden alle vijf de continenten vertegenwoordigd, "> Pakt Max de WSK titel in Egyptische Sharm el Sheikh? - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Pakt Max de WSK titel in Egyptische Sharm el Sheikh?

Gepubliceerd op 28 oktober 2010 door Niels Hendrix

De WSK World Series zijn na een reis rond de wereld aangekomen in de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh voor de laatste ronde in het kampioenschap. Na de races in Portugal (Portimao) en de Verenigde Staten (New Jersey) is het Afrikaanse continent het derde dat wordt aangedaan. Egypte is de laatste en beslissende ronde. Komend weekend worden de WSK World Series titels verdeeld.

De Ghibli Raceway is een internationaal circuit in Sharm el Sheikh, de plaats die bekend staat om haar exclusieve resorts uitkijkend over de Rode Zee. De baan is 1308 meter lang en "zo snel als de wind", zoals het bekend staat vanwege de veeleisende lay-out en lange rechte stukken. Vandaag werden de eerste meters gereden op het circuit, dat voor iedereen nog nieuw is.

Maar liefst 30 nationaliteiten staan er in de verschillende klasses aan de start. Daarmee worden alle vijf de continenten vertegenwoordigd, hetgeen het wereldwijde concept van de WSK World Series nog maar eens onderstreept. Max Verstappen komt – zoals het hele jaar al – uit in de klasse voor de jongste internationale rijders, de KF3.


Ghibli Raceway is een modern complex


De Egyptische baan vanuit een andere hoek

Met een voorsprong van 47 punten op zijn eerstvolgende concurrent (Robert Visoiu) heeft de CRG-Maxter coureur uitstekende uitgangspositie. Met een goed resultaat in de prefinale zou Max zelfs al het WSK kampioenschap veilig kunnen stellen.
"Ik ga niet op voorhand zeggen dat ik kampioen word", laat Max nuchter weten. "Dat zou te voorbarig zijn, want er kan van alles misgaan. Maar we hopen er wel op en gaan er vol voor."

Of het Max gaat lukken om in zijn eerste internationale kartseizoen na de titel in de WSK Euro Series ook de WSK World Series te winnen, zullen we na zondag weten. Vanaf de Verstappen Info Page en de Verstappen Twitter houden we je in ieder geval weer op de hoogte.

Niels Hendrix