scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos lovend over optreden Max in Bridgestone-Cup Final 2010

Gepubliceerd op 27 oktober 2010 door Niels Hendrix

Jos Verstappen is niet snel onder de indruk. Maar zijn zoon Max wordt na de winst van afgelopen weekend in de klasse KF3 van de Bridgestone-Cup Final overladen met schouderklopjes. Op het Italiaanse South Garda Karting circuit in Lonato was Max al amper bij te houden op een droge baan. Maar in de natte omstandigheden in de finale rolde hij bijna het hele veld op. Dit tot groot genoegen van Verstappen senior.
"Het was waanzinnig wat Max in Lonato liet zien", laat Jos weten. "Hij reed erg sterk in de finale en had uiteindelijk maar liefst elf seconden voorsprong op de nummer twee en een halve minuut op de nummer drie."


Alle coureurs met een ronde achterstand ten opzicht van de leider – in dit geval Max dus – moesten het strijdtoneel verlaten. Dat is een regel die gewoonlijk niet gehanteerd wordt bij internationale wedstrijden, maar in dit geval was het een extra motivatie voor Max. Hij verschalkte de ene na de andere achterblijver en was ontketend.
Jos: "Max ging zo hard van start, hij vloog gewoon over de baan. Dat was absoluut mooi om te zien. Hij dubbelde bijna iedereen en degenen die door Max op een ronde waren gezet, moesten naar binnen. Hijzelf vond dat ook leuk, een extra uitdaging. Er was wel degelijk een sterk veld aanwezig in Lonato, met onder meer Dennis Olsen en Estheban Ocon. Maar Max was gewoon niet te houden."

Aan het einde van de rit waren er nog maar zeven van de 33 concurrenten over die zich niet op een ronde achterstand hadden laten zetten. Waarmee Max maar weer eens heeft aangetoond ook in de regen boven te komen drijven. Een indrukwekkende overwinning!

Niels Hendrix