scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Verstappen opperMaxtig in Lonato!

Gepubliceerd op 23 oktober 2010 door Niels Hendrix

De CRG - Maxter - Verstappen karavaan is neergestreken op het South Garda karting circuit te Lonato. Aldaar is het aan Max de felbegeerde Bridgestone-Cup in de wacht te slepen.

Onder het motto 'de eerste klap is een daalder waard' heeft hij vandaag een uitstekende prestatie geleverd. Max trad aan in de eerste kwalificatie tijdtraining en sloot deze als snelste af.
In de tweede kwalificatie tijdtraining waren de Deen Sorensen en de Fransman Ocon één en twee tienden van een seconde sneller dan Max.
Dit betekende dat hij in zijn twee kwalificatie series vanaf P2 moest vertrekken. Dat dit geen probleem opleverde, was duidelijk aan het einde van de beide series. Max won de eerste met een voorsprong van meer dan twee seconden op zijn achtervolger Ocon. Ook de tweede serie was een prooi voor Max, hij gaf Sorensen het nakijken en finishte met een comfortabele negen tienden van een seconde voorsprong. Dit uitstekende resultaat levert de jonge coureur de pole positie op voor de prefinale.

We bellen Jos en vragen hoe het gaat: "Het gaat hier heel goed. We hebben goed weer, maar morgen gaat het regenen, dat is jammer. We vertrekken zondag van pole positie. Ik vond dat de kwalificatie tijdtraining wat minder goed ging. Dat komt ook omdat we de hele week super mooi weer hadden. Het was lekker warm, maar vanmorgen was het ijskoud. Daardoor hadden we de afstelling van de motor en de kart niet helemaal voor elkaar. We stonden daardoor na de tijdtraining derde algemeen. De twee kwalificatie series heeft Max gewonnen, dus morgen vertrekken we wel vanaf pole positie. Het ziet ernaar uit dat het morgen gaat regenen. Dat maakt het voor iedereen weer anders." Jos vervolgt: "We wachten gewoon af. Het gaat morgen om de finale, hij is gigantisch sterk in de race. Dit is een goede voorbereiding voor Egypte. Na de race pakken we alles in en maandagochtend om 09.00 uur vertrekken we naar Egypte. We gaan niet eerst terug naar huis", aldus een druk bezette Jos.


De prefinale wordt zondag om 10.40 uur worden gereden. De finale start om 14.35 uur.

Uitslagen (zaterdag) van de Bridgestone-Cup Final 2010 (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining, groep 1
Uitslag van kwalificatie serie B-C
Uitslag van kwalificatie serie A-C

Geert van Dijk