"Het gaat lekker op de Bridgestone banden. Max heeft sowieso geen moeite om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden, dat doet hij altijd heel snel. Bij de eerste trainingen had Max een voorsprong maar gedurende de dag komt de rest ook in het ritme en liggen de tijden dichter bij elkaar. Aan het eind van de dag was de voorsprong nog een paar tienden." Heb je nog aanpassingen aan de kart gemaakt? "We hadden van CRG een nieuw chassis tot onze beschikking gekregen, maar het oude chassis is toch iets beter. Dat heeft ook te maken met de hoeveelheid grip die er is, want de Bridgestone banden zijn van een medium compound, terwijl we de rest van het jaar op harde banden rijden." "> Trainingen Max in Lonato - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Trainingen Max in Lonato

Gepubliceerd op 22 oktober 2010 door Niels Hendrix

Op vrijdag trapte Max af in zijn strijd voor de Bridgestone-Cup Final 2010. Voor zijn team CRG kan het als een thuisrace beschouwd worden, want de fabriek ligt op steenworp afstand van het South Garda Karting circuit.
Max reed over de hele dag verdeeld zeven vrije trainingen. Jos laat weten hoe het ervoor staat: "Het gaat heel goed. Er zijn nog een paar andere coureurs die erg hard gaan, maar Max is heel constant in zijn tijden. Het ziet er goed uit."

"Het gaat lekker op de Bridgestone banden. Max heeft sowieso geen moeite om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden, dat doet hij altijd heel snel. Bij de eerste trainingen had Max een voorsprong maar gedurende de dag komt de rest ook in het ritme en liggen de tijden dichter bij elkaar. Aan het eind van de dag was de voorsprong nog een paar tienden." Heb je nog aanpassingen aan de kart gemaakt? "We hadden van CRG een nieuw chassis tot onze beschikking gekregen, maar het oude chassis is toch iets beter. Dat heeft ook te maken met de hoeveelheid grip die er is, want de Bridgestone banden zijn van een medium compound, terwijl we de rest van het jaar op harde banden rijden."

Zaterdag is de kwalificatiedag voor Max. Na de kwalificatie tijdtraining staan er drie kwalificatie series op het programma. Die drie korte races, van ieder vijftien ronden, bepalen gezamenlijk de startplaats voor de prefinale op zondag.
Tijdens de trainingen op vrijdag werd er geen gebruik gemaakt van de officiële tijdwaarneming, dus helaas zijn er geen uitslagen beschikbaar.

Niels Hendrix