scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Straf Ferrari ongewijzigd

Gepubliceerd op 08 september 2010 door Geert van Dijk

Naar het zich laat aanzien ontloopt Ferrari verdere straffen vanwege het vermeende gebruik van teamorders in de Grand Prix van Duitsland.

Het betreft hier het incident waarbij Felipe Massa opzichtig gas terug nam om Fernando Alonso in de gelegenheid te stellen hem te passeren. Deze inhaalactie leverde Alonso uiteindelijk de overwinning in de race op. Tevens werden zijn kansen in het Formule 1 kampioenschap nieuw leven ingeblazen.
Het team kreeg na de wedstrijd van de race stewards een straf van $100.000, ook werd het incident aangemeld bij de FIA World Motorsport Council. Deze melding werd vandaag door de WMSC behandeld in Parijs. Angelo Sticchi Damiani, hoofd van de Italiaanse motorsport federatie CSAI, vertelde dat unaniem het besluit genomen was om geen extra straf op te leggen aan het team.

De race stewards kregen achterdocht toen Ferrari over de boordradio aan Massa meldde dat Alonso "sneller" was dan hijzelf, om vervolgens te vragen of Felipe de boodschap "begreep". Kort na deze communicatie liet de Braziliaan zijn teamgenoot passeren. Hierna was over de boordradio te horen dat zijn engineer Rob Smedley hem bedankte, ook zei hij "sorry" in dezelfde uitzending.

Ferrari voerde ter verdediging aan dat het Massa's eigen keuze was om de leiding af te staan. Hij zou deze keuze gemaakt hebben toen hem over de radio uitgelegd was dat Alonso sneller was dan hijzelf. Feit was ook dat Alonso het hele weekend de snellere van de twee Ferrari coureurs was, want Massa reed slechts voor hem omdat hij een snellere start maakte.

Geert van Dijk