Als je dan ook nog bedenkt dat het hier een duel betrof om de tiende plaats - goed voor welgeteld één schamel WK-puntje - "> Jos hekelt gedrag Schumacher - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos hekelt gedrag Schumacher

Gepubliceerd op 04 augustus 2010 door Niels Hendrix

De laatste twee Formule 1 Grands Prix deden een hoop stof opwaaien. Eerst was daar de opzichtige teamorder van Ferrari op Hockenheim en een week later reed Michael Schumacher op een haar na zijn oud-teamgenoot Rubens Barrichello de Hongaarse muur in. Dat levert genoeg stof tot schrijven op!
Onderstaand de column van Jos zoals die in de Telegraaf van donderdag 5 augustus te lezen is.

"Je kunt van Michael Schumacher zeggen wat je wilt, maar de man weet wel altijd de aandacht op zich te vestigen. Al heeft hij dat in de race van afgelopen zondag, daar moet ik eerlijk in zijn, natuurlijk niet op een voor hem positieve wijze gedaan. Ik heb de beelden van zijn inmiddels beruchte "blok-actie" ten opzichte van Rubens Barrichello nog eens goed bekeken en ik kan maar één conclusie trekken: dit was echt te! Het was gewoon levensgevaarlijk, voor hetzelfde geld vliegt Barrichello op volle snelheid de muur in.

Als je dan ook nog bedenkt dat het hier een duel betrof om de tiende plaats - goed voor welgeteld één schamel WK-puntje - dan moet je vaststellen dat Schumacher veel te ver is gegaan. De internationale pers was de dag na de race genadeloos over zijn actie en dat was niet minder dan terecht. Dat de Duitser vervolgens weer een dag later alsnog met excuses komt, is in mijn ogen echt een mosterd-na-de-maaltijd-actie. Wees dan een vent en biedt direct na de race je excuses aan, dat had heel wat sportiever overgekomen. En daar was Barrichello denk ik ook een heel stuk blijer mee geweest.

De veelbesproken actie is het zoveelste bewijs dat Schumacher als geen ander voelt dat het seizoen 2010 zijn naam en status bepaald geen goed doet. Zijn prestaties zijn ronduit tegenvallend. Hij wordt door teamgenoot Rosberg verslagen en steeds meer komen de daardoor opgewekte frustraties bovendrijven. Schumacher blijkt, zo ziet de wereld nu, ook maar een mens van vlees en bloed te zijn. Een coureur bovendien die, wanneer hij niet de beschikking heeft over een superauto, op de baan niet of nauwelijks weet op te vallen met geweldige raceacties.

Zijn team Mercedes GP heeft inmiddels te kennen gegeven druk bezig te zijn met de nieuwe bolide voor 2011. Die wordt, in tegenstelling tot de auto waarin Schumacher dit seizoen rijdt, helemaal volgens de wensen van de Duitser opgebouwd. Het betekent in ieder geval dat 2011 voor Schumi het jaar van de waarheid wordt en de druk op zijn schouders alleen maar zal toenemen. Het is al met al een situatie waarvan de eens zo oppermachtig rondrijdende wereldkampioen niet had verwacht dat hij er ooit in verzeild zou raken. Sterker, als Schumacher vooraf had geweten dat de zaken zouden gaan lopen zoals ze nu doen, dan had hij volgens mij nooit zijn rentree gemaakt.

Dan is er natuurlijk nog de "teamorder-affaire" van Ferrari. Kan iemand mij uitleggen waarom ze het bij het Italiaanse team zo dom hebben aangepakt, want ik snap er echt niets van. Er zijn duizend-en-één manieren om de positie van je twee coureurs te verwisselen zonder dat iemand je van het uitdelen van teamorders - sinds 2002 verboden - kan beschuldigen. Had Massa bij zijn pitstop langer vastgehouden, had een of ander probleem met de brandstoftoevoer of weet ik wat verzonnen. Als je het goed speelt, is dat allemaal niet te controleren.

Maar Ferrari speelde het niet goed - of in ieder geval niet slim - en moet nu op de blaren zitten. Een boete van 100.000 dollar heeft het team al te pakken en het is nog maar de vraag wat de World Motor Sport Council beslist wanneer ze zich volgende maand over deze affaire buigt. Geldboetes doen de teams - zeker de rijke teams - doorgaans niet veel pijn. Wat mij betreft delen ze Ferrari een voorwaardelijke diskwalificatie voor één of twee races uit, dan weten de Italianen wat er gebeurt wanneer ze nog een keer zo'n trucje uithalen."

Niels Hendrix