scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

ACO herintroduceert testdag

Gepubliceerd op 02 augustus 2010 door Niels Hendrix

De Automobile Club de l'Ouest (ACO), de organisatie van de 24 Uur van Le Mans, herstelt de testdag voorafgaand aan het befaamde evenement weer in ere. In 1959 werden de eerste van zulke testdagen gehouden, als laatste oefening voorafgaand aan de slopende race. Vorig jaar werd deze testsessie echter geannuleerd vanwege de economische malaise veroorzaakt door de wereldwijde crisis.
In 2011 worden de testdagen op het Le Mans circuit weer geïntroduceerd, legt ACO CEO Rémy Brouard uit. Een datum is echter nog niet genoemd.

Brouard: "Volgend jaar zijn er nieuwe technische reglementen. Met nieuwe auto's, nieuwe ontwerpen en nieuwe technologieën, kun je niet zomaar iedereen zo'n bijzonder en dertien kilometer lang circuit als La Sarthe op sturen. Er is veel veranderd in de regels en het is nodig om te testen voor er geracet wordt. Hoe zullen de hybride motoren het bijvoorbeeld doen? Ondanks alle eisen in de reglementen, hebben we geen enkele zekerheid, ook de autofabrikanten niet.
De testdag vindt op tijd plaats, zodat teams nog de mogelijkheid hebben om aanpassingen te maken. Een band of bodywork opnieuw ontwerpen, vraagt veel tijd. We hebben nog niet besloten wanneer de testdag gehouden wordt. Ook wie ervoor uitgenodigd wordt, staat nog open. We komen tegemoet aan de autofabrikanten die om deze testdag gevraagd hebben, maar dat betekent niet automatisch dat dit in 2012 ook het geval zal zijn."

Niels Hendrix