Max begint goed bij WSK in USA

Gepubliceerd op 31 juli 2010 door Niels Hendrix

Na op donderdag al vijf vrije trainingen afgewerkt te hebben, stond Max op vrijdag exact eenzelfde programma te wachten op het kartcircuit van Millville in de Verenigde Staten. Hoewel het nog maar vrije trainingen zijn en daar dus niet al teveel waarde aan gehecht moet worden, kunnen we wel al constateren dat Max er op zijn CRG-Maxter weer goed bij zit in deze tweede ronde van de WSK World Series.

In de eerste vrije training op vrijdag klokt Max de tweede tijd. Alleen Visoiu, die er in Portugal met de winst vandoor ging, blijft hem voor. Het verschil is echter minimaal, zoals we al het hele jaar in de KF3 klasse zien. In de tweede en derde training gaat de jonge Verstappen er flink tegenaan en er is dan niemand die zijn rondetijden kan evenaren. Twee keer snelste dus, met een 1:03.234 als beste rondetijd.
Maar in de vierde training lijkt er wel iets compleet mis te gaan met de tijdwaarneming. Max rijdt dan veruit als langzaamste rond. Hij komt constant drie tot vijf seconden te kort. Het is een vreemde gewaarwording, waar vast een logische uitleg voor moet zijn, want in de vijfde en afsluitende vrije training is Max weer "gewoon" vooraan te vinden. P2 is dan zijn deel, achter de rappe Amerikaan DeGrand.


De concurrentie ligt weer op de loer


Max begon het weekend in USA meer dan prima

Door het tijdsverschil van zes uur met de Verenigde Staten is het al ver voorbij middernacht wanneer we Jos aan de lijn krijgen. "Nog wakker?", is dan ook het eerste dat we van een goed geluimde Verstappen senior voorgeworpen krijgen. "Het gaat heel goed", vervolgt Jos. "Er is er nog eentje die ook heel snel is, maar het gaat lekker. Het ziet er goed uit voor morgen, wanneer het er echt om gaat. We doen vooraan mee, maar ik had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht."
Op de vraag wat er toch aan de hand was in die vrije training waarin Max langzaamste was, is het antwoord even bondig als dat het duidelijk is: "In de vierde vrije training hebben we een nieuwe motor ingereden en dus met opzet rustig aan gedaan." Niets aan de hand dus en zaterdag en zondag weer vol er tegenaan. "Het ziet er goed uit", besluit Jos.

Max is ook positief gestemd: "De baan hier ligt me goed. Het asfalt is alleen wat hobbelig op sommige stukken, maar het circuit is lekker om te rijden. Een mooie baan. Ik heb de snelheid er goed in zitten en ik heb al zin in de finales."
Die finale races komen zondag pas. Eerst moet er op zaterdag nog gekwalificeerd worden. Na een warming-up rijdt Max om 17.15 uur (Nederlandse tijd) de kwalificatie tijdtraining. Die bepaalt Max z'n startpositie voor de eerste van de drie kwalificatie series die daarna volgen (om 20.20 uur, 21.40 uur en 23.00 uur). De kwalificatie series zijn korte races over 11,6 kilometer (7 ronden) die gezamenlijk de startgrid voor de prefinale (op zondag) bepalen.

Niels Hendrix