Max in USA voor World Series

Gepubliceerd op 29 juli 2010 door Niels Hendrix

Max Verstappen is aan het begin van de week samen met zijn monteur en coach Jos afgereisd naar het verre Millville dat in de staat New Jersey van de Verenigde Staten van Amerika ligt. Max neemt daar in de KF3 klasse deel aan de tweede ronde van de WSK World Series.
Na de eerste ronde in Portugal heeft het wereldwijde kartkampioenschap nu haar tenten opgeslagen aan de andere kant van de oceaan. De Amerikaanse race is de tweede van de in totaal drie rondes.

Millville is een kleine stad die zo'n 60 km van Atlantic City ligt. Daar bevindt zich het New Jersey Motorsports Park, vlakbij de Municipal Airport waar Amerikaanse piloten gedurende de Tweede Wereldoorlog het gevechtsvliegtuig de Republic P-47 Thunderbolt leerden vliegen. Dit vliegtuig geeft de naam aan het grote autosport circuit, dat samen met een tweede circuit binnen het grote complex ligt. Naast de Thunderbolt Raceway van 3630 meter ligt namelijk de Lightening Raceway met een lengte van 3060 meter. Daarbinnen ligt de F1 New Jersey, een multifunctioneel kartcircuit van 1700 meter genaamd de Tempest, dat het WSK World circuit ontvangt.


Max tijdens de eerste ronde in Portimao, Portugal

Max begint als nummer twee in het kampioenschap in de Verenigde Staten. Na een voor hem op een ongelukkig moment gekomen neutralisatie in de finale race in Portugal, moest Verstappen junior de winst aan zijn concurrent Robert Visiou laten. Max heeft 60 punten en daarmee drie punten achterstand op de Roemeen.

Het tijdsverschil met Millville bedraagt zes uur ten opzichte van de Nederlandse tijd. Dat betekent dat het hier avond en nacht is tegen de tijd dat Max zijn meters rijdt. Meer informatie, waaronder het volledige programma en livetiming, is te vinden op de website van WSK Promotion, de organisatie van het evenement: www.wskarting.it.
Tussentijdse updates zullen het hele weekend weer via http://twitter.com/VerstappenFans te lezen zijn en zoals gewoonlijk volgt er aan het eind van de dag een uitgebreid verslag op de Verstappen Info Page.

Niels Hendrix