scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Column Coo Dijkman: Amateurisch stel bij Ferrari

Gepubliceerd op 27 juli 2010 door Niels Hendrix

Wellicht zegt de naam Coo Dijkman je niets. Toch zul je meer van hem gelezen hebben dan je zelf kunt vermoeden. Coo is namelijk bijna 40 jaar als sportjournalist werkzaam geweest voor De Telegraaf. Ook heeft hij als (mede-)auteur meerdere autosportboeken op zijn naam staan. Geheid dus dat je ook zijn pennenvruchten tot je genomen hebt.
Eind vorig jaar bereikte Coo de leeftijd waarop hij met pensioen kon gaan. Toch heeft hij daarbij de pen niet afgezworen en hebben wij hem nog weten te strikken om een column te schrijven voor de Verstappen Info Page.

Aangezien autosport in zijn portefeuille zat, heeft Coo in zijn hoedanigheid als journalist voor De Telegraaf talloze Formule 1 GP's bezocht om er verslag van te doen. Ook in het decennium dat Jos Verstappen nog actief was in de hoogste klasse van de autosport.
Toch heeft Coo er niet voor gekozen om een Verstappen anekdote uit de oude doos te halen. Nee, Coo heeft de zwaar bekritiseerde teamorder van Ferrari tijdens de GP van Duitsland van afgelopen weekend aangegrepen om zijn mening over te ventileren. Ongezouten!


Coo Dijkman samen met Jan Lammers, Nellie Cooman en Jos Verstappen,
drie topsporters van wie hij de carrière als autosport- én atletiekverslaggever van nabij heeft gevolgd

De kwalificatie "amateuristisch stel" die Coo aan Ferrari toedicht, is slechts het begin van zijn betoog.
Klik hier om de column van Coo Dijkman te lezen of klik in de linkerbalk onder "Columns" op "Amateurisch stel bij Ferrari".

Niels Hendrix