Weergaloze start van Max brengt P2 in prefinale

Gepubliceerd op 11 juli 2010 door Niels Hendrix

Door de twaalfde startpositie van Max in de prefinale van het KF3 CIK-FIA European Championship was de kans op de titel bijna alleen nog maar een theoretische. Maar niet als je de achternaam Verstappen draagt. Een ongekende vliegende start bracht Max van P12 naar de derde plek! Buitenom remde hij later dan zijn concurrenten en na het gedrang in de hairpin na het rechte stuk, volgde Max achter Albon en Hoevenaars.

Bij het ingaan van de tweede ronde moest ook landgenoot Hoevenaars zijn meerdere erkennen in Verstappen junior. De tweede plek werd daarna met hand en tand verdedigd en leek het hoogst haalbare. De Brit Albon verdween namelijk langzaam uit het zicht. Tot aan de twaalfde en laatste ronde hield Max dapper stand, om met nog enkele meters te gaan het gas los te laten. Met niet meer dan een kartlengte verschil eindigde Max op de derde plek, achter Albon en Fioravanti.


Sneller dan zijn schaduw


Een geweldige race van Max

Gevraagd naar het opmerkelijke einde van de prefinale zegt Jos: "Ja, het was inderdaad de opzet om als derde te finishen. Vanaf de derde plek op de startgrid heb je meer kans dan vanaf de tweede." De uitslag van de prefinale bepaalt de startgrid van de finale. Aangezien de derde plek aan de voordelige binnenkant van de baan ligt, hopen de Verstappens zo een betere start te maken. Een idee dat vast en zeker ooit door beiden doorgesproken is, maar waarvan de uitvoering vandaag tijdens de prefinale volledig op het conto van Max te schrijven is.

Om 16.15 uur gaat de finale van het Europese kampioenschap van start. Dat is de enige race die er uiteindelijk toe doet, want alleen de winnaar van die race mag zich Europees KF3 kampioen noemen. Voor Max liggen nu opeens alle kansen weer open!

Uitslagen (zondag) van de finale ronde van het CIK-FIA European Championship 2010 (klasse KF3) in Genk (België):
Uitslag van de prefinale

Verstappen Info Page team