Max op 12e plek voor prefinale

Gepubliceerd op 11 juli 2010 door Niels Hendrix

In dezelfde verzengende hitte trad Max op zondagochtend aan voor de warming-up. De snelheid die aan het einde van de zaterdag gevonden was, werd meegenomen naar deze allesbeslissende dag. Max wist de snelste tijd te noteren in de warming-up.
Niet veel later stond de laatste kwalificatie serie voor Max op het programma. Vertrokken vanaf de derde plek had Max bij deze korte race over acht ronden een goede start te pakken en positioneerde hij zich achter de koploper. De concurrentie lag echter op de loer en landgenoot Hoevenaars wist Max voorbij te steken in de tweede ronde. Eventjes zakte Max één plek terug maar met een mooie inhaalactie aan het einde van het rechte stuk wist hij de derde plek weer te heroveren. Op die positie werd de CRG fabrieksrijder ook afgevlagd.


Max zal vandaag alles uit de kast moeten trekken om naar de top te rijden

De resultaten van de vier kwalificatie series bepalen samen de startopstelling voor de prefinale. Helaas zit daar voor Max ook een 23e positie bij, na zijn tijdstraf in de eerste serie, en moet Verstappen junior vanaf een tegenvallende twaalfde plek die race aanvangen.
"Het ging niet goed", vertelt Max over de laatste kwalificatie serie. "De snelheid zat er niet in." Wat is dan het verschil met de warming-up, waarin het wel goed ging? "Eigenlijk niets, behalve dat de baan warmer was. Maar het lukte gewoon net niet." Hoe zie je de twaalfde startpositie, dadelijk voor de prefinale? "Dat valt me nog mee, alleen jammer dat ik nu aan de buitenkant moet starten. Maar ik ga er het beste van proberen te maken."

Uitslagen (zondag) van de finale ronde van het CIK-FIA European Championship 2010 (klasse KF3) in Genk (België):
Uitslag van de kwalificatie serie (B-C)
Totaaluitslag van de kwalificatie series

Verstappen Info Page team